Watersportverbond - KNWV

Competitie Holland Windsurfing succesvol afgerond

woensdag 9 november 2011

Zondag 6 november was de finale van de windsurf competitie Holland Windsurfing van 2011 (HWS). Het slogan âDe HWS vaart altijd!â bleek volkomen waar, ondanks soms wat weinig wind.

Bij de deelnemers was het enthousiasme groot. Er waren veel
inschrijvingen, in totaal hebben over het hele seizoen 113 deelnemers meegedaan. Meestal loopt het aantal deelnemers aan het eind van het seizoen terug. Nu niet, met 49 inschrijvers voor de laatste wedstrijden lijken de âoude tijdenâ teruggekeerd.

Goed surfweer
De weersvoorspellingen voor de laatste dag werden met zorg
gadegeslagen. Het werd somber weer, maar met wind! De deelnemers begonnen dan ook gretig aan de laatste wedstrijden.

Prijsuitreiking
Het HWS was blij met de bereidheid van het Watersportverbond om de uit hun eigen âsurfdistrictâ voortgekomen Robbert-Jan van Velzen in te zetten als trainer/coach van de jeugdklassen. Bij de prijsuitreiking van de jaarprijzen werd Robbert-Jan naar voren gehaald en in het zonnetje gezet.

Kort het eindklassement
De Techno U13 klasse werd overtuigend gewonnen door Ian Versluis. In de Techno U15 klasse won Sam Wennekes met een ruime voorsprong. In de Techno U17 schoof Huub van der Hoorn naarmate het seizoen vorderde steeds verder omhoog en door de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten, was hij niet meer te in te halen.

De Techno Open klasse werd gewonnen door Sjors Hardholt. De Open 7.8 m2 was tot op het laatste moment spannend. Stefan Oostendorp, Randy Zandbergen en Andries Warreman wisten hun goede klassering als een, twee en drie vast te houden. In de Open 9.5 m2 klasse ging de prijs naar de meest regelmatige surfer, Luciën van Delst.Â

Luciën van Delst eindigde met de prijs voor de beste master van het seizoen. De beste Techno dame van het seizoen 2011 was Sara Wennekes.Â

Â
Namens het Watersportverbond willen we Dieter van der Schilden en Rolf Westen weer enorm bedanken voor hun inzet om de HWS opnieuw een succes te laten zijn.

Kijk voor het hele eindklassement en het complete verslag op
de website van Holland Windsurfing.