FNV KIEM en Aob Compaz lanceren ArbeidsCompaz

Persbericht van FNV KIEM

9 November 2011 Amsterdam

FNV KIEM heeft, in samenwerking met loopbaanadviesbureau Aob Compaz, het ArbeidsCompaz ontwikkeld. Het ArbeidsCompaz helpt bij het creëren van inzichten in competenties, vaardigheden, kansen en voorkeuren en kan als eerste stap dienen in een veranderings- of outplacementtraject. Hiermee ontstaat voor werknemers een nieuw loopbaanperspectief.

"Met het ArbeidsCompaz krijgen medewerkers zelf de juiste informatie om, op eigen initiatief en eventueel in samenspraak met zijn of haar partner, de juiste beslissing voor de toekomst te nemen," zegt Anne Jan de Graaf, sectorbestuurder Uitgeverijen van FNV KIEM. In het ArbeidsCompaz maken kandidaten drie tests en krijgen ze een voorbeeld-cv, waarmee ze hun eigen cv kunnen actualiseren. Vervolgens worden de uitslagen van de tests en het cv door een adviseur van het loopbaanadviesbureau geanalyseerd, verwerkt en besproken met de kandidaat.

Toekomstplan
De Graaf: "In dat gesprek wordt gekeken naar een realistisch en haalbaar toekomstplan. Daarbij komen ook opleiding, werkervaring en competenties ter sprake. Zo'n intake geeft heel gericht de kansen op de arbeidsmarkt weer: wat zijn je mogelijkheden op de arbeidsmarkt, wat is er voor nodig om dat te realiseren, welke opleiding heb je daarvoor nodig en welke concrete bestaande vacatures sluiten daar op aan. Je wordt echt getriggerd om op een creatieve manier je blik te verbreden en je eigen kansen te formuleren."
Een concreet advies geeft handvatten waarmee iemand daadwerkelijk verder kan: vacatures en een helder toekomstplan.

In Sociaal Plan
De Graaf: "We hebben dit model eerder dit jaar bij de Noordelijke Dagbladcombinatie (NDC) ontwikkeld, omdat daar een reorganisatie stond te gebeuren. Vervolgens zijn bij NDC inmiddels enkele tientallen analyses uitgevoerd, waarvan is gebleken dat de analyse echt een grote toegevoegde waarde heeft."
Op dit moment vinden onderhandelingen plaats over een sociaal plan voor de Telegraaf Media Groep en Reed Elsevier, waar de vakbondsbestuurder dit model ook ter sprake heeft gebracht.

Links:
http://www.fnv-kiem.nl/nieuws/grafimedia-en-techniek/1287


Razende Robot Reporter