Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen gewapende overval op woning

Asten, 09-11-2011 o De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een Astense woning. De overval heeft dinsdagavond plaatsgevonden. Niemand raakte hierbij gewond.

Vier mannen vielen dinsdagavond rond 21.30 uur een woning aan de Burgemeester Wijnenstraat in Asten binnen. Een 33-jarige man uit Asten, een vriend van de bewoners, opende de deur toen de bel ging. Op dat moment drongen de onbekende mannen de woning binnen. Onder bedreiging van op vuurwapens lijkende voorwerpen eisten de daders geld van de in de woning aanwezige personen. Dit betroffen de 38-jarige man en vrouw die in het pand wonen en de 33-jarige vriend. De vrouw en de 38-jarige werden geslagen tijdens de overval. De daders hebben sieraden, mobiele telefoons en geld buitgemaakt en zijn gevlucht.

Signalementen

Drie van de vier daders waren gemaskerd toen ze de woning binnendrongen. De vier mannen droegen allemaal een zwarte joggingbroek van parachutestof met elastiek bij de enkels en blauwe-zwarte jassen. Opvallend was dat zij een buitenlandse taal spraken. De man die aanbelde heeft kort zwart haar, donkere ogen, een normaal postuur en een negroïde huidskleur. Hij is tussen 1.65 en 1.70 m lang en naar schatting tussen de 16 en 18 jaar. Een andere dader zou een donkere huidskleur hebben, 1.90 meter lang en naar schatting 18 tot 20 jaar zijn.

Iets gezien, laat het de politie weten

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets gezien hebben dat met deze overval verband houdt. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem melding te doen door te bellen naar 0800-7000. De politie verwijst hierbij ook nog een keer naar de campagne "Pak de overvaller" waarin het belang van de hulp van burgers expliciet benadrukt wordt. Onder meer ook door je mobiel te pakken en te filmen en te fotograferen. Kijk opwww.nederlandveilig.nlvoor meer informatie over de campagne.