Nederlanders voelen zich in de zomer beter

Persbericht van ROTER

Onderzoek ROTER: kwart neemt vitaminepillen om winter te doorstaan

Het kwik is gedaald, de herfst is een feit en met een plaatselijke sneeuwbui in hartje Amsterdam staat vast dat de 'R' weer volop in de maand zit. Bijna de helft van de Nederlanders maakt zich zorgen om hun weerstand tijdens de winter, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse vitaminefabrikant ROTER onder 555 respondenten. Een op de vijf Nederlanders heeft het gevoel de eigen weerstand niet in de hand te hebben in de winter, terwijl meer dan 90% het hele jaar door naar een gezond en fit gevoel verlangt. Een kwart wenst meer tijd buiten door te brengen in de wintermaanden.

Een groep mensen liet zich vandaag niet weerhouden van het dikke pak sneeuw in hartje Amsterdam en vierde buiten in bikini de zomer in de vrieskou. "Veel Nederlanders maken zich zorgen over hun weerstand tijdens de wintermaanden. In de verse sneeuw en met een gezonde wintervibe tracht het ROTER Vitamine C-team omstanders extra weerstand te bieden met de nieuwe smaken Vitamine C: kiwi-citroen en bosvruchten," aldus Tjen Schifferstein, directeur van ROTER.

Top 5 winterwensen
De helft van de Nederlanders maakt zich zorgen om hun weerstand tijdens de winter. De snak naar een gezonde winter is groot, blijk uit de winterwensen:
1. Niet ziek worden 49%
2. Energie voor 10 hebben 39%
3. Geen zieke kinderen 31%
4. Meer tijd buiten doorbrengen 25%
5. Niet te hoeven nadenken over kou lijden 24%

Plannen smeden voor een winterslaap
Je gezond en fit voelen draagt bij aan een gelukkig gevoel, vinden acht op de tien Nederlanders. Hoe je je weerstand ervaart, verschilt nogal per seizoen. Zo geeft driekwart in de zomer zijn weerstand het rapportcijfer 8 of hoger, terwijl dit in de winter slechts 35% is. Bijna 90% neemt zich voor de winter te doorstaan met voldoende rust en slaap. Je goed kleden op het weer en regelmatig tijd buiten doorbrengen behoren ook tot de plannen om gezond de winter door te komen. Ruim een op de vijf komt beslagen ten ijs met het voornemen om vitaminepillen te nemen.

Vitaminepil als voorbehoedsmiddel
De vitaminepil heeft een goede reputatie. De vitaminepil blinkt uit als voorbehoedsmiddel (60%) en neemt onze zorgen weg (43%). Vitaminegebruik wordt bij ruim de helft van de Nederlanders als eerste middel ingezet wanneer men een slechte weerstand heeft. Een slechte weerstand is een belemmering voor het sociale leven: de helft gaat vroeg naar bed, feestjes worden overgeslagen, net als afspraken met vrienden of familie (18%). Grieperige mensen worden bewust door een kwart vermeden en zomerse kleding wordt direct ingewisseld voor dikke truien (44%).

Politiek ontvangt weerstand
Een aantal bekende Nederlanders kunnen volgens de respondenten een vitamineboost gebruiken. Een kwart stemde op Mark Rutte vanwege zijn drukke baan. Floortje Dessing en Giel Beelen volgden hem op vanwege hun onregelmatige slaaptijden. Maar ook Geert Wilders en Job Cohen krijgen spontaan een vitamineboost toegewenst.

Bekende gele pot met zwarte dop gevuld met nieuwe smaken Met de sneeuwsetting en het onbezorgde team is de nieuwe campagne van ROTER gelanceerd: 'Mmm... De 'R' van ROTER is in de maand'. "Voor de wintermaanden brengt ROTER twee nieuwe smaken van Vitamine C op de markt. Naast de Vitamine C variant, bekend van de gele pot met zwarte dop, bieden we nu ook andere smaakvarianten aan. Genoeg keuze om onbezorgd de winter te doorstaan. De huidige Vitamine C smaken zijn friszuur, nu heeft ROTER Vitamine C dus ook een zoetere smaak in het assortiment," aldus Tjen Schifferstein, directeur van ROTER.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*




Razende Robot Reporter