Politie Midden- en West Brabant

Politie zet roadblockcontrole op in Breda

Breda, 09-11-2011 o Agenten van de Noodhulp hebben vannacht ( 9 november) tussen 24.00 en 02.00 uur een roadblockcontrole gehouden aan de Rijsbergseweg. Er werden 65 auto's gecontroleerd. Tijdens de actie werd onder meer een bestuurder, een 34-jarige Bredanaar, aangehouden die nog een boete van 438 euro of 7 dagen zitten had openstaan. Hij kon de boete niet betalen en werd daarom ingesloten.

Verder werden tijdens de controle nog twee bestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet droegen. Ook werd een snelheidsovertreder op de bon geslingerd. Hij reed 78 km /uur. Tien bestuurders kregen een
waarschuwing omdat hun verlichting defect was of omdat zij het kentekenbewijs niet bij zich hadden.

Deze controles zijn gericht op het tegenhouden van straatrovers, overvallers en inbrekers. Bij dit soort roadblocks wordt iedereen die voorbij komt door de politie aangesproken. Het gaat daarbij niet om degenen met goede bedoelingen. Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie worden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens, inbrekersgereedschap of andere verboden zaken. Agenten brengen in kaart wie er met wie op pad is en met welk vervoermiddel. Bijkomend effect is dat potentiële daders worden tegen houden omdat er veel blauw op straat te zien is.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-11-2011 14:35 | © Regio Midden en West Brabant |