Gemeente Bernheze


2011

Terugblik op de raadsvergadering van 3 nov. 2011

Op donderdag 3 november 2011 vond een raadsvergadering plaats. Hieronder een korte weergave van de vergadering en een toelichting op enkele besluiten die door de gemeenteraad zijn genomen.

Behandeling begroting 2012: Algemene beschouwingen Alle fracties hebben in de vergadering hun mening gegeven over de begroting 2012 en aangegeven waar zij wel of geen geld aan willen uitgeven. Om dit te bereiken kunnen zij bij de vervolgbehandeling van de begroting moties en amendementen indienen. De inhoudelijke behandeling van de begroting en de besluitvorming is op 10 november 2011.

Vragen fractie CDA over het exploitatieplan Nesterlé gebouw Tijdens de vergadering stelde het CDA vragen over het exploitatieplan en verzocht zij het college van burgemeester en wethouders om het exploitatieplan van het Nesterlé gebouw eerder ter beschikking te stellen. Het exploitatieplan is een onderdeel van het kredietvoorstel accommodatieplan Nistelrode dat in de volgende raadsvergadering aan de orde komt. Het CDA wil het exploitatieplan graag eerder ontvangen, zodat zij voldoende tijd heeft om het plan door externen te laten beoordelen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om niet aan de wens tegemoet te komen. Met de Stichting Cultureel Centrum Nesterlé is namelijk afgesproken dat het plan gezamenlijk verspreid wordt met het raadsvoorstel (kredietvoorstel) accommodatieplan Nistelrode. In dit raadsvoorstel staan opmerkingen van het college van burgemeester en wethouders over het exploitatieplan en het is wenselijk dat de gemeenteraad het exploitatieplan in samenhang met deze opmerkingen lezen. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders werd door een meerderheid van de raad gesteund.

Structurele subsidie Stichting De Eijnderic
Met betrekking tot Stichting De Eijnderic werden twee raadsvoorstellen behandeld. Met het eerste voorstel - de incidentele subsidie structureel in de begroting op te nemen om de huidige kwaliteit te waarborgen - stemde de gemeenteraad met meerderheid van stemmen mee in.

Fractie CDA stelde via een amendement voor om nog één jaar incidenteel subsidie te verstrekken en vervolgens De Eijnderic opdracht te geven een meerjarig beleidsplan op te stellen. Aan de hand van dit beleidsplan kan in 2012 de subsidie opnieuw overwogen worden. Het amendement werd enkel door de fracties ABB en VVD gesteund en daarom niet aangenomen.
Het tweede voorstel - structurele subsidie voor de activiteiten van de zogenaamde Zomerschool- werd niet aangenomen door de raad. Met de Zomerschool organiseert De Eijnderic cursussen tijdens de zomervakantie voor 55-plussers. Fractie CDA diende een gelijksoortig amendement in en ook dit amendement werd niet gesteund door een meerderheid van de raad.

Convenant Stuurgroep De Maashorst
De gemeenteraad heeft met meerderheid van stemmen het herziene convenant van de Stuurgroep De Maashorst vastgesteld en ingestemd met de oprichting van de stichting Maashorst in uitvoering. De stichting in uitvoering gaat de eerder vastgestelde visie Maashorst Manifest vertalen in concrete projecten.

Informatie
De volledige besluitenlijst vindt u op www.bernheze.org. Met vragen over de gemeenteraad en de raadscommissies kunt u terecht bij de griffie, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail griffie@bernheze.org.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35