Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wehl - Verdachte aangehouden na DNA-match                 |
De politie heeft onlangs een 44-jarige man uit Sittard aangehouden op verdenking van een bedrijfsinbraak aan de Keppelseweg in Wehl in februari van dit jaar. De politie kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van een DNA-onderzoek.

In de nacht van 13 op 14 februari werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Keppelseweg in Wehl. Hier werd onder meer een gereedschapskist gestolen. Ook werd er een auto vernield en is geprobeerd om deze in brand te steken. Het team Forensische Opsporing heeft destijds een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Er werden sporen veilig gesteld en aan het Nederlands Forensisch Instituut aangeboden. Dit heeft onlangs tot een match geleid en de politie heeft de 44-jarige man uit Sittard aangehouden als verdachte. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

2011139877

|     |Hummelo - Geen geld terug na koop kerstkaarten             |
Twee inwoners van Hummelo zijn aan het begin van deze week slachtoffer geworden van oplichting aan de deur. Tijdens de koop van kerstkaarten konden de collectanten niet wisselen. Het beloofde wisselgeld werd niet meer teruggebracht. De politie waarschuwt voor dergelijke oplichterij en stelt een onderzoek in.

Een bewoner aan De Brouwerij en een bewoner aan het Molenaarserf in Hummelo kregen allebei bezoek van een collectant. Zowel via een collectebus als via de verkoop van kerstkaarten werd de bewoners om geld gevraagd. Beide bewoners besloten kaarten te kopen en gaven geld, waarop de collectant aangaf het biljet te wisselen bij een collega. Hierop hebben de bewoners de persoon nooit meer terug gezien. Onlangs kreeg de politie een zelfde melding uit Harderwijk.

De politie waarschuwt met dit bericht voor dergelijke oplichtingpraktijken. Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en vele onschuldige slachtoffers te maken. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. 2011157060 en 2011150167 en 2011157634

|     |Doetinchem - Diefstal personenauto                        |
Op dinsdagavond 8 november is er op de Badweg in Doetinchem een grijze Volkswagen Golf gestolen.

De eigenaresse had de auto aan het begin van de avond aan de Badweg, nabij de duivenvereniging, geparkeerd. Toen zij later op de avond terugkwam, zag zij dat haar auto weg was. Het betreft een grijze metallic Volkswagen Golf Variant met kenteken 80-LN-FP. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd en de politie heeft de diefstal in onderzoek.

2011157760

|     |Etten - Bestuurder onder invloed                          |
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 9 november op de Slingerparallel in Etten een 55-jarige automobilist uit de gemeente Apeldoorn staande gehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 01.45 uur staande gehouden voor controle. De blaastest wees uit dat de man gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar uit de ademanalyse een promillage van 0,7 bleek. De man kreeg een rijverbod van enkele uren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

2011157790

|     |Neede - Inbraken in bedrijfsauto's                        |
In de nacht van dinsdag op woensdag 9 november is er in Neede ingebroken in drie bedrijfsauto's. Hierbij zijn onder meer de navigatiesystemen gestolen.

De inbraken werden halverwege de nacht gemeld. De auto's stonden geparkeerd aan de Moeshof (2x) en aan de Haaksbergseweg in Neede. Bij alle drie was een ruitje ingeslagen om in de auto's te komen. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Wanneer er meer gedupeerden zijn, wordt verzocht om altijd aangifte bij de politie te doen. Dit kan via internet.

2011157801 en 2011157804

|     |Didam - Gewonde vrouw  slachtoffer valpartij              |
De politie heeft de afgelopen dagen een onderzoek gedaan nadat in de nacht van zondag op maandag 7 november en gewonde 85-jarige vrouw in haar woning in Didam was aangetroffen. Zij blijkt geen slachtoffer te zijn van een misdrijf, maar was gevallen. .

De vrouw werd maandagochtend 7 november rond 5.30 uur gewond aangetroffen in haar appartement aan de Panhuis in Didam. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat niet direct duidelijk was hoe de vrouw gewond raakte, werd een politieonderzoek gestart. Uit dit onderzoek is gebleken, dat de vrouw in haar woning ten val is gekomen. Van een misdrijf bleek geen sprake.

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --