Gemeente Zoetermeer

Plan vrijetijdsvoorzieningen Voorweg krijgt vorm

De plannen om de vrijetijdsvoorzieningen aan de Voorweg samen te voegen krijgen steeds meer vorm. Het stedenbouwkundig ontwerp is klaar. Het is samen met vrijwilligers en medewerkers van de drie voorzieningen tot stand gekomen. Zij hebben positief gereageerd op het nieuwe ontwerp. Ook zijn de reacties van bezoekers en omwonenden in het plan meegenomen.
Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen. Zo is bijvoorbeeld de multifunctionele ruimte met de kas verplaatst naar het eiland, komt er een verhard gedeelte voor buitenspeelactiviteiten, wordt de watergang omgelegd en komt er ruimte voor water- en natuurspelen.

Historisch karakter
De nieuwe voorziening gaat volgens planning in 2014 open. Wie dan via de nieuwe hoofdingang binnenkomt, ervaart op het eiland direct de drie elementen: de dierenweide, de speelruimte en de thematuinen zijn in één oogopslag te zien. Het erf van de stadsboerderij en de stallen blijven intact en behouden het landelijke, historische karakter. In de wagenschuur komt maatschappelijk verantwoorde horeca.

Aanleiding
De wijktuin, de stadsboerderij en het VrijeTijdsCentrum aan de Voorweg gaan samen verder op één locatie, namelijk die van stadsboerderij Het Buitenbeest. Deze voorzieningen zijn toe aan renovatie. Door de samenvoeging op één locatie, kan de gemeente een moderne voorziening realiseren, met behoud van het authentieke karakter.

Planning
De gemeente werkt op dit moment het programma van eisen uit. Dit is het vertrekpunt voor het bouwkundig schetsontwerp, dat volgens planning begin december klaar. Eind november beslist de gemeenteraad over de toekenning van financiële middelen. De gemeente verwacht het voorlopig ontwerp in het eerste kwartaal van 2012 te kunnen presenteren.

Alle informatie is terug te vinden op de wijkwebsite van Meerzicht: www.zoetermeer.nl/meerzicht.