Politiebond ACP

LFNP-update: functiegebouw, uitgangspositie en taakaccenten

De politiesector is dit jaar volop in beweging met grote dossiers als het LFNP (Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie). Om deze periode met elkaar en voor elkaar af te leggen, komt de ACP regelmatig met een update over de huidige stand van zaken op dit omvangrijke dossier. Zo is het overleg tussen de politievakbonden en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie nog altijd volop gaande en kon de ACP kortgeleden melden hoe het staat met het functiegebouw zelf (zie link onderaan bericht). De verwachting is dat hierover op korte termijn meer duidelijkheid kan worden gegeven.

Politiecollega's werden begin dit jaar voor het eerst geconfronteerd met het onderwerp LFNP. Zo werd in januari 2011 een algemene folder met informatie ontvangen en in april 2011 viel een brief met daarin een voorgenomen besluit uitgangspositie in de bus.

Individuele verschillen

De voortgang op dit moment rondom het besluit uitgangspositie kan individueel verschillend zijn. Alles valt of staat met het gegeven of er door de betreffende collega bedenkingen en/of functieonderhoud (eventueel met behulp van de wisselbepaling) is aangevraagd. Voor het grootste gedeelte van de collega's geldt echter dat eind oktober het definitieve besluit uitgangspositie op de deurmat is gevallen. Op de landelijke LFNP-site is hierover nadere algemene informatie te vinden (bereikbaar via intranet van eigen korps).

Verschillende perioden

Belangrijk is ook dat het definitieve besluit uitgangspositie, die onlangs is ontvangen of nog gaat binnenkomen, iets zegt over de uitgangspositie van collega's in de periode 31 december 2009 tot en met 31 maart 2011. Wijzigingen in de uitgangspositie over de periode 1 april 2011 tot op heden, bijvoorbeeld via een plaatsingsbesluit in een reorganisatie, moet bij apart besluit aan collega's kenbaar zijn gemaakt. Het schematisch overzicht hiervan is onderaan de pagina als pdf-bestand te downloaden (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen).

Specifieke werkzaamheden

Daarnaast is er de afspraak gemaakt dat voor iedereen moet zijn vastgelegd of er al dan niet op 31 december 2011 sprake is van toegewezen specifieke werkzaamheden (taakaccenten). Dit zal aan iedere collega kenbaar worden gemaakt door middel van een aanvullend besluit uitgangspositie. Deze zal in januari/februari 2012 worden verzonden.

Overgang naar LFNP-functie

Al deze informatie is nodig om collega's over te laten gaan naar een LFNP-functie. Alvorens dit kan gebeuren dienen alle functies door middel van matching omgezet te worden naar een LFNP-functie. Op dit moment worden de puntje op de `i' gezet over de procedure rondom deze matching, maar ook over de inhoudelijk criteria die hiervoor van belang zijn. De verwachting is dat medio 2012 aan een ieder kenbaar kan worden gemaakt wat dit voor de collega als individu betekent (naar welke LFNP-functie ga je over).

Verdere ontwikkelingen

Zodra er meer details bekend zijn over de matching en de overgang naar het LFNP zal de ACP hierover uiteraard nog inhoudelijk berichten. Zo ook wat dit voor individuele collega's kan gaan betekenen richting het verleden en naar de toekomst. Kijk voor de meest actuele informatie ook op de speciale webpagina www.acp.nl/actueel

---