Politie Noord- en Oost Gelderland

Man negeert rijverbod

Nunspeet, 09-11-2011 o De politie heeft dinsdag 8 november aan de F.A. Molijnlaan in Nunspeet een 41-jarige motorrijder uit Ermelo aangehouden omdat hij een rijverbod negeerde en vervolgens meerdere verkeersovertredingen beging.

De politie kreeg een melding van getuigen dat de man, kennelijk onder invloed van drank, met zijn motor wilde gaan rijden. Zij controleerden de 41-jarige Ermeloër en hij bleek inderdaad gedronken te hebben en hij was in het bezit van een ongeldig verklaard rijbewijs had. Omdat de man niet aan het verkeer deel nam, kreeg hij wel een rijverbod.

Ondanks het rijverbod zagen agenten de man een uur later voorbij rijden. De man kreeg een stopteken, maar hij reed met hoge snelheid weg. De politie achtervolgde de man voor korte tijd, maar moest dit staken vanwege de verkeersveiligheid.

Twintig minuten later reed de man weer voorbij op zijn motor. Dit keer kon de politie hem na een korte achtervolging aanhouden. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. Tegen de motorrijder wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011157698, 2011157719