Gemeente Aalsmeer

oktober: EUR 150 schade

Vandalisme in oktober: EUR 150 schade

In oktober is in de gemeente Aalsmeer voor EUR 150 vernietigd of beschadigd. Het gaat hierbij om het reinigen van een bankje dat was beklad en het plaatsen van een verkeersbord dat was verdwenen.

Sinds 1 oktober is de gemeente Aalsmeer gestart met de vandalismemeter. De vandalismemeter brengt elk kwartaal de kosten in beeld van opzettelijke vernielingen van gemeentelijke eigendommen, zoals gebouwen, openbare verlichting of straatmeubilair en laat zien hoeveel geld er nodig is voor reparatie of schoonmaak. Verder zal maandelijks een nieuwsberichtje over de kosten van vernielingen worden geplaatst op de website van de gemeente. De kosten van vandalisme komen voor rekening van de gemeente. En dus voor rekening van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Door de kosten in kaart te brengen hoopt de gemeente inwoners meer bewust te maken van de schade die de gemeente ondervindt door vandalisme.

Meld vernielingen!

De gemeente hoopt dat Aalsmeerders zelf vaker optreden tegen vandalisme. Bijvoorbeeld door er met hun kinderen over te praten of melding te doen van vernielingen. Een melding vergroot namelijk de pakkans van de daders. Ziet u een vernieling gebeuren, bel dan 112. Ziet u de gevolgen van vandalisme, bel dan 09 00 - 88 44 of geef uw melding door aan de Servicelijn van de gemeente, tel: 0297 - 38 75 75.