Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde - Tweetal opgepakt voor baldadigheid               |
De politie heeft dinsdag 8 november aan de Rhijnsburglaan in Heerde twee jongens aangehouden, omdat zij tegen de spiegels van geparkeerde auto's aantrapten.

De politie kreeg rond 22.30 uur melding van de vernielingen. Buurtbewoners hadden twee, van de ongeveer zes jongeren klemgereden. De politie heeft beide jongens, 16 en 17 jaar uit Epe, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De schade aan de auto's bleef beperkt. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011157781

|     |Harderwijk - Winkeldief aangehouden                       |
Een 41-jarige man uit Epe is dinsdagmiddag 8 november aan de Selhorstweg in Harderwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De man bleek voor ruim 150 euro aan boodschappen te hebben gestolen.

Oplettend winkelpersoneel zag rond 15:00 uur dat de man meerdere goederen in zijn tas deed en de winkel wilde verlaten, zonder af te rekenen. Hierop heeft het personeel de man aangesproken en meegenomen naar een kantoor. Hier werd de politie ingelicht, die ter plaatse kwam en de 41-jarige heeft aangehouden. In de tas van de man werd voor ruim 150 euro aan boodschappen aangetroffen. De verdachte heeft afstand gedaan van de goederen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011157567

|     |Nunspeet - Man negeert rijverbod                           |
De politie heeft dinsdag 8 november aan de F.A. Molijnlaan in Nunspeet een 41-jarige motorrijder uit Ermelo aangehouden omdat hij een rijverbod negeerde en vervolgens meerdere verkeersovertredingen beging.

De politie kreeg een melding van getuigen dat de man, kennelijk onder invloed van drank, met zijn motor wilde gaan rijden. Zij controleerden de 41-jarige Ermeloër en hij bleek inderdaad gedronken te hebben en hij was in het bezit van een ongeldig verklaard rijbewijs had. Omdat de man niet aan het verkeer deel nam, kreeg hij wel een rijverbod. Ondanks het rijverbod zagen agenten de man een uur later voorbij rijden. De man kreeg een stopteken, maar hij reed met hoge snelheid weg. De politie achtervolgde de man voor korte tijd, maar moest dit staken vanwege de verkeersveiligheid. Twintig minuten later reed de man weer voorbij op zijn motor. Dit keer kon de politie hem na een korte achtervolging aanhouden. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. Tegen de motorrijder wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011157698, 2011157719

|     |Epe - Inbraak Epe                                         |
Dinsdagavond 7 november is er ingebroken in een woning aan de Europalaan in Epe. Het is nog onbekend wat er is gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

De inbraak werd rond 18:25 uur ontdekt en gemeld bij de politie. Er is een raam vernield om de woning binnen te komen. Bij thuiskomst zag een bewoner een inbreker vluchtten. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011157705

|     |Harderwijk - Jongen beroofd, politie zoekt getuigen       |
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een jongen uit Harderwijk op dinsdag 8 november aan het Frankenspad in zijn woonplaats. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

De jongen fietste rond 19.00 uur over het Frankenpad, toen hij werd aangesproken door twee jongens die achter 'de Bron' stonden. Een van de jongens vroeg of hij een smsje mocht versturen en de jongen gaf zijn mobieltje af. Toen de jongen zijn telefoon terug vroeg, werd hij bedreigd en gingen de daders er met het mobieltje vandoor.

De politie is op zoek naar de twee verdachten, die opvielen door hun kleding. Een van hen droeg een donker Nickelson jack en een goudkleurige pet van Louis Vuitton. Beiden hebben een geschatte leeftijd van 17 jaar. Getuigen of mensen met tips worden verzocht zich te melden bij de politie.

2011157735

|     |Harderwijk - Geen geld terug na koop kerstkaarten          |
Twee inwoners van Harderwijk zijn aan het begin van deze week slachtoffer geworden van oplichting aan de deur. Tijdens de koop van kerstkaarten kond de collectant niet wisselen. Het beloofde wisselgeld werd niet meer teruggebracht. De politie waarschuwt voor dergelijke oplichterspraktijken en stelt een onderzoek in.

Een bewoner aan de Leeghwaterstraat kreeg bezoek van een collectant. De bewoner besloot kaarten te kopen en gaf geld, waarop de collectant aangaf zijn kleine geld te willen wisselen. Hij nam het geld van de meldster mee en men heeft de jongeman nooit meer terug gezien. Een buurtbewoner overkwam nagenoeg hetzelfde. In de Achterhoek heeft de politie soortgelijke meldingen gekregen.

De politie waarschuwt met dit bericht voor dergelijke oplichtingpraktijken. Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en vele onschuldige slachtoffers te maken. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken.

2011157060 en 2011150167 en 2011157634

|     |Harderwijk - Politie zoekt eigenaar zonnecollectoren       |
De politie in Harderwijk is in een onderzoek naar diverse inbraken in woningen, schuurtjes en auto's op zoek naar de eigenaar van drie zonnecollectoren. Men kan zich melden via 0900 - 8844.

De politie heeft onlangs een 39-jarige Harderwijker aangehouden voor verschillende diefstallen in Harderwijk. Bij de doorzoeking van zijn woning werden drie zonnecollectoren voor bv. het opladen van telefoons of accu's aangetroffen. Het is niet duidelijk waar deze vandaan komen. De eigenaar wordt verzocht contact op te nemen.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --