Gemeente Zederik


Grote opkomst informatieavond alcohol- en drugspreventie Leerbroek

Beeldmerk 'Wij maken ons 'drug'om onze jongeren! U ook?'

Op dinsdag 1 november jl. hield de gemeente in dorpshuis de Schakel te Leerbroek een informatieavond over alcohol en druggebruik onder jongeren. De opkomst was groot, bijna 100 inwoners van Leerbroek luisterden geboeid naar de presentatie van Jacco Verwoerd van de Hoop, een stichting die Evangelische verslavingzorg en hulpverlening biedt. Onder de bezoekers niet alleen vertegenwoordigers van kerk en verenigingen, maar vooral jongeren en (hun) ouders.

Tijdens de avond kwamen diverse zaken aan bod zoals hoe kun je verslaafd raken, wat is verslaving, welke soorten drugs zijn er en welk effect veroorzaken deze bij het gebruik ervan?

Burgemeester van Ee was blij met de grote opkomst. Hij benadrukte dat verslaving in alle gezinnen kan voorkomen en hoe belangrijk het is om het probleem bespreekbaar te maken.

Tot slot van de avond vertelde een ervaringsdeskundige zijn persoonlijke verhaal over de weg die hij had afgelegd om van zijn verslaving af te komen. Dat maakte veel indruk op de aanwezigen.

Kortom een zeer geslaagde avond met volop gelegenheid tot discussie en tot het stellen van vragen. Wethouder Freije sloot de avond af en bedankte iedereen voor zijn inbreng.