Brandweer Shanghai gaat trainen met Nederlandse gaming software

Persbericht van E-Semble

DELFT, 9 november 2011 - Op woensdag 9 november is het grootste brandweertrainingscentrum in Zuidoost-Azië officieel geopend door de Burgemeester van Shanghai. Op 16 live oefenlocaties in dit prestigieuze trainingscentrum zijn meerdere simulatieruimtes ingericht met virtual reality software XVR van het Delftse bedrijf E-Semble. E-Semble heeft het oefenterrein van de nieuwe brandweerschool in 3D nagebouwd. Door de combinatie van live en virtueel trainen, ontstaat hierdoor een uniek opleidings- en trainingsconcept.

Uniek trainingscentrum
In het bijzijn van Plaatsvervangend Consul Generaal van Shanghai Huub Buise en Directeur van het trainingscentrum, Kolonel Zhu, werd het XVR trainingscentrum in gebruik genomen. "Ik ben erg trots dat wij als Nederlands bedrijf onze innovatieve trainingssoftware op zo'n unieke manier kunnen integreren in dit prachtige trainingscentrum", zegt Joost Beerthuis, Managing Director van E-Semble. "Het is geweldig om te zien dat er op dit trainingscentrum zowel live als virtueel in de 16 verdieping hoge toren getraind kan worden.

Virtuele en fysieke trainingsmogelijkheden
De 20.000 professionele brandweermannen in Shanghai hebben met de opening van het centrum een state-of-the-art trainingscentrum tot hun beschikking, waar zowel live als virtueel wordt getraind. In de maatwerk versie van XVR, heeft E-Semble de 3D oefenomgevingen, hulpverleners en voertuigen aangepast naar Chinees voorbeeld. De brandweer van Shanghai kan hierdoor zelfstandig alle gewenste typen incidenten en rampen visualiseren.

Alle incidenten en rampen kunnen worden gevisualiseerd Met simulatiesoftware XVR kan de brandweer van Shanghai zelfstandig alle typen incidenten en rampen visualiseren. Lt. Col. Huang Peng, projectleider van het simulatie centrum: "De combinatie van live en virtueel trainen biedt onze brandweerofficieren en onderofficieren een unieke leerervaring. We verwachten dat deze nieuwe, geïntegreerde methode zal leiden tot een betere en meer bestendige kennisopname."

Over E-Semble
E-Semble is leverancier van simulatiesoftware voor openbare orde en veiligheid. De simulatiesoftware wordt in 16 landen wereldwijd gebruikt door opleiders van politie, brandweer, geneeskundige diensten, industrie en weg- en tunnelbeheerders.


Razende Robot Reporter