Gemeente Waddinxveen


Wethouder Gerts tekent gebruikers-overeenkomst CJG met bibliotheek Ondertekening door wethouder Gerts, dhr. Blankemeijer en dhr. Ringelenstein

Op 9 november 2011 ondertekende wethouder Gerts een gebruikersovereenkomst voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) met het bestuur van bibliotheek De Groene Venen. Hiermee is de locatie van het CJG in de bibliotheek een feit geworden. Volgende week start de verbouwing. Op 10 december gaat het CJG open voor publiek.

Het CJG krijgt in de bibliotheek een aparte plek, waar ouders, opvoeders, kinderen en jongeren tot 23 jaar en professionals vragen kunnen stellen over opvoeden en opgroeien. Op zaterdagmiddag 10 december wordt het CJG feestelijk geopend. Vanaf dat moment is een baliemedewerker aanwezig om vragen te beantwoorden. Het CJG is geopend op maandag, dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 15.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Partners CJG
Het CJG is een samenwerkingsverband tussen instellingen die gevestigd zijn in Waddinxveen, namelijk: GGD Hollands Midden â Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau en schoolarts), Kwadraad (algemeen maatschappelijk werk) en Opvoedbureau Midden-Holland (opvoedondersteuning). Ook Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland, MEE Midden-Holland (voor mensen met een beperking), GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen, afdeling preventie (geestelijke gezondheidszorg) en STEK Jeugdhulp (jeugdhulpverlening) zijn partners in deze samenwerking.

Locatie
Het nieuwe CJG bevindt zich in bibliotheek De Groene Venen, aan de Van Mecklenburg Schweringlaan 1 in Waddinxveen. Kijk voor meer informatie over het CJG op www.cjgwaddinxveen.nl of bel met 0900 444 000 8.

Te downloaden:

* Uitnodiging opening CJG 10 december.pdf