Haagse Hogeschool


Al 10 jaar de schakel tussen onderwijs en werkveld

Tiende verjaardag RegioRegisseur gevierd

Op 17 november aanstaande viert de RegioRegisseur haar tienjarig bestaan. Al tien jaar verbindt deze intermediair het MKB met de kennis en kunde aanwezig in het onderwijs in de regio. Op deze manier draagt de RegioRegisseur al tien jaar haar steentje bij aan ondernemerschap en innovatie in de regio Haaglanden.

De RegioRegisseur is in 2001 ontstaan vanuit een simpel klinkende opdracht vanuit MKB-Nederland: Zorg dat het midden- en kleinbedrijf in de regio makkelijker toegang krijgt tot de kennis van De Haagse Hogeschool. Nu, in 2011, is de RegioRegisseur niet meer uitsluitend werkzaam voor De Haagse Hogeschool, maar zijn er o.a. banden met het ROC-Mondriaan en de TU Delft.

In tien jaar zijn er een veelheid aan vragen langsgekomen. Beschikbare stages, afstudeerprojecten, maar ook grotere multidisciplinaire projecten worden door de medewerkers van de RegioRegisseur aangenomen en binnen de scholen uitgezet. Studenten, docenten en zelfs lectoren zoeken vervolgens, in samenwerking met het bedrijf, naar de juiste oplossing.

Zo is er door studenten een marktonderzoek uitgevoerd voor de invoering van een nieuw medicijn. Andere studenten hebben een uitgebreid testplan opgesteld om een nieuw instrument op het gebied van grondwatermonitoring te testen. Een andere groep hbo-studenten heeft een attractie voor Madurodam ontworpen, die vervolgens door een groep mbo-studenten is gebouwd. En momenteel is een van de lectoren samen met een aantal studenten uit diverse opleidingen in de weer om de branche grafiemedia een nieuwe impuls te geven.

De tiende verjaardag van de RegioRegisseur wordt gevierd met een netwerkbijeenkomst in de Malietoren in Den Haag. De bijeenkomst is op 17 november en duurt van 15.30 tot 19.00. Voor geĂŻnteresseerden zijn er nog een aantal plekken beschikbaar.