Gemeente Hellevoetsluis


Toch nieuwe kleedkamers voor VV Hellevoetsluis

Samen met de voetbalvereniging heeft gemeente Hellevoetsluis alsnog een oplossing gevonden voor de financiering van nieuwe kleedkamers bij VV Hellevoetsluis. Het college van B&W heeft op 8 november ingestemd met de voorwaarden die Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) heeft gesteld voor een garantstelling voor de lening die de voetbalvereniging wil afsluiten.

Ondanks het eerder toegekende subsidiebedrag en de eigen middelen van de voetbalvereniging, komt de vereniging nog EUR 150.000,- tekort voor het realiseren van nieuwe kleedkamers. Om hiervoor een lening te krijgen, eisen de banken een garantstelling voor dit bedrag. Daarvoor hebben de gemeente en de voetbalvereniging aangeklopt bij Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). SWS is bereid gevonden garant te staan voor 50% van het te lenen bedrag, onder de voorwaarde dat de gemeente eveneens een garantie beschikbaar stelt voor de andere helft. Uit toetsing van de financiële stukken door SWS blijkt de voetbalvereniging voldoende middelen te hebben om de lening de komende jaren af te kunnen lossen.

De toetsing door SWS met betrekking tot de financiële positie van VV Hellevoetsluis en de aangeboden garantstelling geven de gemeente voldoende zekerheid om voor de andere 50% garant te staan. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de garantstelling. Naar verwachting wordt dit voorstel in december in de gemeenteraad besproken.

11/09/2011