CLEPA baas presenteert toekomstvisie op ledendag RAI afdeling Autovak

Persbericht van Rai Vereniging

De CEO van CLEPA (European Association of Automotive Suppliers), Lars Homqvist, presenteerde vanmiddag zijn visie op de toekomst van de automotive industrie aan een keur van leden en relaties van afdeling Autovak van RAI Vereniging tijdens de jaarlijkse ledendag en congres in het Louwman Museum te Den Haag.

Volgens Holmqvist staan we aan de vooravond van ingrijpende veranderingen in de industrie. Consumenten en overheden verlangen een groener en veiliger wagenpark hetgeen de industrie dwingt tot verregaande reorganisatie en technische innovatie. Dit uit zich onder andere in enorme verschuivingen in de technologiemix.

Het centrum van de industrie verplaatst zich van de traditionele regio's in Europa en Noord Amerika naar de BRIC landen, met name Azië. Verliezers en winnaars en de opkomst van nieuwe soorten ondernemingen met mondiale concurrentie zijn het gevolg. Volgens Homqvist vereist dit een geïntegreerde lange termijn aanpak ten aanzien van wet- en regelgeving met betere coördinatie tussen EU instituties en de lidstaten. Belangrijke stakeholders moeten hierbij worden betrokken zoals momenteel gebeurt in het project CARS 21. De focus moet liggen op innovatie en ondersteuning voor research & development.

Verder wijst Holmqvist op de negatieve effecten die de voorstellen tot aanpassing van de basis EU belasting op brandstof hebben ten aanzien van de milieudoelstellingen en sociale consequenties. Traditioneel ondervindt de aftermarket de gevolgen van deze veranderingen met enige vertraging, zij dient zich er echter wel op voor te bereiden.

Aansluitend konden de 150 deelnemers het museum bezoeken en tijdens het diner informeel met elkaar overleggen.

*

Links:
http://www.raivereniging.nl



Razende Robot Reporter