Gemeente Rotterdam

buurt bestuurt zorgt voor veiligheid

02 november 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Panel Buurt Bestuurt zaten in september voor de derde keer om de 'buurttafel' om spijkers met koppen te slaan.
Buurt Bestuurt

Buurt Bestuurt

Wat hebben de panelleden van Buurt Bestuurt (bewoners Oudeland, politie, deelgemeente en Stadstoezicht) de afgelopen maanden bereikt en welke veiligheidsproblemen willen zij de komende drie maanden aanpakken?

Afgelopen drie maanden
Beide burgerpanels van Buurt Bestuurt, Oudeland en Zalmplaat en Meeuwenplaat, gaven in juni aan welke drie veiligheidsproblemen zij in juli, augustus en september in hun wijk aangepakt wilden hebben. Het team van politie, Roteb en Stadstoezicht stroopte de mouwen op en ging in deze maanden flink aan de slag.

Oudeland pakte auto's die te hard rijden in de omgeving Troubadourlaan op een ludieke wijze aan. Buurt Bestuurt Oudeland is tevreden over deze verkeerscontroles die leerlingen op 30 augustus uitvoerden. Gaat u in de omgeving van de Desdemonastraat boodschappen inslaan bij de supermarkt? Kijk voortaan dan maar uit met uw boodschappenkar en zet deze netjes terug bij de supermarkt. Misschien wordt er in Hoogvliet binnenkort namelijk strenger opgetreden tegen deze rondslingerende gevaartes.

Ook Zalmplaat en Meeuwenplaat timmerden de afgelopen maanden aan de weg en in het grasveld. Illegaal je hond uitlaten op plekken waar deze niet thuishoort, wordt door de politie en Stadstoezicht harder aangepakt. Buurt Bestuurt beseft wel dat het op heterdaad betrappen van overtreders helaas niet echt makkelijk is.

Komende drie maanden
In september is besloten dat het team van politie, Roteb en Stadstoezicht in beide buurten deze periode nieuwe veiligheidsacties gaat starten.

De politie en Stadstoezicht willen extra aandacht besteden aan de jongerenoverlast bij het winkelcentrum Wilhelm Tell. Om nog meer te kunnen betekenen voor de veiligheid in Oudeland, wil Buurt Bestuurt hier meer leden werven. En dat doen zij in kerststijl. Verder ontvangen bewoners in de omgeving van het Oudelandseweg een brief namens het burgerpanel waarin staat dat zij geen waardevolle spullen in de auto moeten achterlaten. Bij de brief zit een spiegelhanger voor hun auto met een waarschuwingstekst dat er geen waardevolle spullen in de auto zitten om dieven af te schrikken.

In Zalmplaat is het veiligheidteam ook heel actief. Wanneer Stadstoezicht constateert dat er burgers bij de Alverstraat over de stoep fietsen, reiken zij boetes uit aan de overtreder. De politie zal Stadstoezicht waar nodig ondersteunen bij deze acties. Ook gaat de politie snelheid meten van brommers bij het schapenpad aan de Maas/Park Vossendijk. Misschien dat uw pizza voortaan wat later wordt bezorgd, want het veiligheidsteam houdt de pizzakoeriers die overlast veroorzaken met hun brommer bij de pizzazaak in het winkelcentrum bij de Fuik de komende maanden streng in de gaten.

Lees de verslagen van de bijeenkomsten van Buurt Bestuurt in de nieuwsbrief van Oudeland en in de nieuwsbrief van Zalmplaat Meeuwplaat.