Gemeente Rotterdam

multifunctionele accommodatie oudeland, tussenwater en centrum lééft!

02 november 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De bijeenkomst van Woonbron en Hoogvliet van 10 oktober over de nieuwe, multifunctionele brede school heeft vele ideeën opgeleverd. MFA

Veel enthousiasme

Deze brede school, ook wel multifunctionele accommodatie genoemd (MFA), is een accommodatie waarin de basisscholen PCB Oudeland en OBS de Notenkraker, Kinderopvang Plein Nul10, Sport en Recreatie en Welzijn voorzieningen samengaan. Maar welke activiteiten gaan er plaatsvinden in dit multifunctionele gebouw? Daar wil de deelgemeente samen met de bewoners een invulling aan geven. En de bewoners vinden dit een goed idee. Vandaar dat er maar liefst negentig geïnteresseerden naar de bijeenkomst kwamen. Niet alleen volwassenen, ook jongeren en kinderen waren present.

Volop discussiepunten
Tijdens de avond discussieerden de aanwezigen over de volgende onderwerpen:

* Hoe zorgen wij ervoor dat de bewoners zich mede-eigenaar van de MFA gaan voelen?

* Met welke thema's moeten wij aan de slag in de MFA?
* Hoe moet de programmering van de MFA eruit komen te zien?

Uit deze gesprekken kwam naar voren dat de bewoners graag een bewonerscommissie vormen en betrokken willen blijven bij het maken van plannen, regels en keuzes rondom dit gebouw. Zij willen dat het gebouw een bruisend hart van de omgeving wordt. De aanwezigen schromen niet voor het nemen van verantwoordelijkheid. Integendeel. Zij gaven aan het gebouw te willen onderhouden, mee beheren, activiteiten organiseren en een spetterende opening in touw zetten.

Zin in sport en spel
De Hoogvlieters zien de volgende activiteiten wel zitten:
* zang, dans, toneel en creatief schilderen
* yoga

* Oud en Nieuwfeest

* kookles

* mannendag

* taalles

* discoavond

* discussiebijeenkomsten

* diëtistenspreekuur

* naai- en computerles

* bridge

Bewoners gaven tijdens de bijeenkomst ook aan dat het gebouw invalidenvriendelijk behoort te zijn. Parkeerruimte mag ook niet ontbreken. Daarnaast is het belangrijk dat de gemeente aangeeft welke activiteiten zij niet kunnen faciliteren.

Aanvullende informatie

Benieuwd naar het verloop van dit project? Bent u geïnteresseerd naar weetjes, meningen van bewoners en wie in de commissie plaats neemt? Houd dan uw brievenbus in de gaten, want voor het einde van het jaar verspreidt de organisatie een nieuwsbrief onder de bewoners van de wijken Oudeland, Tussenwater en het Centrum.