Gemeente Kampen

Betonplaat verzakt tijdens rondleiding Margaretha-terrein

09-11-2011 Woensdagochtend 9 november hebben deltaWonen en de gemeente Kampen samen met archeologen een rondleiding georganiseerd over de bouwplaats van het Margaretha-terrein in de binnenstad van Kampen. Tijdens de rondleiding is een betonplaat verzakt waardoor circa 20 mensen zijn uitgegleden. Een aantal mensen heeft hierbij verwondingen opgelopen, zoals schaafwonden en pijnlijke ruggen. Daarnaast is iedereen uiteraard geschrokken.

De rondleiding was bedoeld om geĂŻnteresseerde bewoners van Kampen de gelegenheid te geven kennis te nemen van de archeologische vondsten die op de bouwplaats zijn gedaan. Deelnemers aan de rondleiding hadden plaatsgenomen op een verhoogd gelegen betonplaat op de plek van het voormalige verzorgingstehuis Myosotis. Tijdens een toelichting van de archeoloog is deze betonplaat verzakt. DeltaWonen is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak.

De gemeente Kampen en deltaWonen betreuren het ten zeerste dat een dergelijk ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Graag bieden wij de betrokkenen persoonlijk onze excuses aan en willen wij eventuele schade vergoeden. Omdat de rondleiding vrij toegankelijk was, beschikken wij niet over de adresgegevens van de betrokkenen.

Bezoekers met schade en/of letsel kunnen zich melden bij de klantenservice van deltaWonen, telefoonnummer (038) 851 02 00 of bij de woonwinkel van deltaWonen aan de Noordweg 87 in Kampen. 09-11-2011