Gemeente Lansingerland

Filmavond over vergeetachtigheid

Op woensdag 9 november 2011 organiseert de dementieketen Lansingerland een filmavond over vroegsignalering vergeetachtigheid in de bibliotheek van Bergschenhoek, Notaris Kruytstraat 10. De filmavond duurt van 19.30 tot 21.30 uur (inloop is om 19.00 uur) en de toegang is gratis.

Deskundige informatie
Tijdens deze avond kunt u kijken naar een aantal filmfragmenten over vergeetachtigheid en geeft psychiatrisch verpleegkundige Lies Hoek-Spaans een presentatie over hoe hiermee om te gaan. U krijgt bijvoorbeeld antwoord op vragen als wanneer moet ik mij wel of geen zorgen maken over vergeetachtigheid en wat kan ik er aan doen? Daarnaast is er tijdens deze avond gelegenheid om uw vraag of situatie met een hulpverlener te bespreken.

`Maak het bespreekbaar'
Herkent u bij uzelf verschijnselen van vergeetachtigheid of kent u iemand in uw omgeving die hiermee rondloopt? Maak deze gevoelens dan bespreekbaar maar trek niet te snel een conclusie. Neem contact op met uw huisarts of het Wmo loket van de gemeente Lansingerland.

Vooraf kunt u een vragenformulier invullen en meenemen naar uw huisarts of het Wmo loket. Het vragenformulier staat in de folder `Vroegsignalering vergeetachtigheid' en op de Wmo pagina. De folder is te verkrijgen bij alle huisartsen en lokale hulpverleners in Lansingerland en het Wmo loket in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1.