Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Venray, 2 november 2011

"Sister Act" populair, zowel landelijk als lokaal! Niet alleen professionele acteurs bijten zich vast in de geweldige liederen van de musical "Sister Act". Zo toont Joop van den Ende zijn interesse, maar ook lokaal amateurtalent in Overloon toont grote passie voor de swingende sisters.

Nu alvast genieten van swingende songs uit de Sister Act? Op woensdag 9 november komt The West End Gospel Choir met de meest Swingende professionele HIT-productie naar Schouwburg Venray. De wereldwijde filmhit Sister Act, met Whoopi Goldberg en de zingende en swingende nonnen in de hoofdrol, wist begin jaren negentig het publiek massaal in vervoering te brengen. Sinds 2008 swingt het Britse theaterpubliek mee op dit feest der herkenning met de feestelijke gospelshow 'The Songs from the movie SISTER ACT' en vorig jaar reageerde het Nederlandse publiek uitzinnig op deze swingende hit-show. Het wereldberoemde West End Gospel Choir zet keer op keer de theaters op zijn kop met alle grote hits uit de Sister Act films. The West End Gospel Choir is een gevierd en gerespecteerd koor, met wereldwijde allure. Eerder al zongen zij met grootheden als Madonna, sir Paul McCartney, Elton John en Diana Ross. Alle klassiekers uit de twee Sister Act films passeren de revue: 'I will follow him', 'Ain't no mountain high enough','Oh Happy Day', 'Shout!' en 'My guy' zijn slechts enkele van de hemelse nummers. Tijdens deze show is stil blijven zitten geen optie. Mocht u er nog geen genoeg van gekregen hebben, dan kunt u door naar Overloon waar Desdemona Dance, zich op maakt op voor de uitvoering van de musical Sister Act op 19 en 20 november. En wilt u nog meer? Dat kan! Volgend theaterseizoen brengt niemand minder dan Joop van den Ende de musicalssensatie Sister Act, naar Nederland. Volop zingen en swingen dit theaterseizoen en het volgende. "The sisters are hot!" Trek dus uw habijt en dansschoenen aan en zing en dans mee!

Naast deze fantastische productie heeft Schouwburg Venray de komende week nog twee bijzondere voorstellingen:

Jelle Kuiper - De Presentator
Donderdag 10 november 20.00 uur
Verrassende cabaretvoorstelling met een gastoptreden van een finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival! Dé nachtmerrie van iedere presentator: Je kondigt iemand aan en onverwacht krijg je een seintje dat de artiest nog niet helemaal klaar is, en of je de tijd even wil "volpraten". Een minuut gaat wel, 3 ook nog wel. Maar wat als het 10 minuten duurt? Of een uur. In De presentator moet Jelle alles uit de kast halen om het publiek bezig te houden, vast te houden, te boeien en te vermaken. Tot hij eindelijk wordt afgelost door de lang verwachte gast . een spetterend gastoptreden van een finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival! Een voorstelling over hoop en vrees en de kunst om jezelf te blijven ondanks de verwachtingen van anderen.

Kruimeltje
Woensdag 16 november 15.00 & 19.00 uur
Na het enorme succes in Theater de Efteling, nu de lang verwachte landelijke tournee! Door de besneeuwde straten van een Hollandse havenstad zwerft Kruimeltje, een olijke, innemende straatjongen van 10 jaar. Hij heeft geen vader en moeder, geen broers en zusters. Ooit is hij als baby door zijn moeder achtergelaten bij Vrouw Koster, die voor hem zorgt. Tenminste, als je dat zorgen kunt noemen. Kruimeltje is zojuist de straat opgestuurd en mag pas weer terugkomen als hij voldoende geld heeft verdiend om zijn kost en inwoning te betalen. Vaak voelt Kruimeltje zich eenzaam, maar het is ook een taaie. Met zijn vriendinnetje Keessie beleeft hij de prachtigste avonturen. De hele dag halen ze kattenkwaad uit en Kruimeltje is dan ook geen onbekende van de politie. Daar weten ze zich geen raad met hem. Vaak fantaseert Kruimeltje hoe het zou zijn om een vader en moeder te hebben. Vooral zijn vader zou hij dolgraag willen ontmoeten. Die is tien jaar geleden naar Amerika vertrokken als goudzoeker. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft, is een medaillon met hun portretjes erin. Dat medaillon draagt hij altijd bij zich. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Moor de straathond, eindelijk een écht thuis. Wat blijkt? Vader en Wilkes zijn oude jeugdvrienden geweest. Kruimeltje durft het bijna niet te geloven. Zou Wilkes kunnen en willen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij zijn vader misschien toch ooit nog terugzien? Mag zich met trots dé familiemusical van het seizoen noemen! - musical.nl Boefje verovert harten - Telegraaf
Klappen, lachen en met een brok in de keel vertrekken * * * * - Metro Ouder-kind-sentiment van het goede soort * * * * - Volkskrant

Voor meer informatie kunt u onze website: www.schouwburgvenray.nl bezoeken.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht