Raad van State


woensdag 9 november 2011
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Nijmegen van het bestemmingsplan 'Stadscentrum Randzone 1-10 (TPG Locatie)'. Het plan heeft betrekking op de oude locatie van het stationspostkantoor aan het Stationsplein. Ook TPG was er gevestigd. De gemeenteraad wil er nu studentenhuisvesting bouwen. Er zal plaats zijn voor ongeveer 350 studenten in 90 zogenoemde studenteneenheden. Onder de woningen zal het poppodium 'Doornroosje' worden gevestigd en komt er een openbare fietsenstalling. Bewoners van enkele panden aan de Kronenburgersingel en de Vredestraat komen tegen het plan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vrezen parkeeroverlast van het plan. (zaaknummer 201107605/1)
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Rotterdam van het bestemmingsplan 'Parkstad'. Het plan maakt de laatste fase mogelijk van de herontwikkeling van het gebied 'Kop van Zuid' in Rotterdam. Het gebied ligt in de deelgemeente Feijenoord en wordt begrensd door de Laan op Zuid, het verlengde van de Locomotiefstraat, de Spoorweghaven en de Rosestraat. Vervolgens loopt de grens aan de zuidzijde van de Rosestraat, noordelijk van de 2e Rosestraat naar de Hilledijk. Het plan maak woningen, voorzieningen en kantoren mogelijk. Een inwoner uit Rotterdam komt tegen het plan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij vreest verlies van uitzicht vanuit zijn woning aan de Hilledijk. Door de komst van flats heeft hij geen zicht meer op de dijk. Hij is verder bang dat zijn woning in waarde daalt door het plan. (zaaknummer 201107311/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

13.00 uur

Zitting over de vaststelling door de minister van Infrastructuur en Milieu van het inpassingsplan 'Uitbreiding elektriciteitsnet Noordoostpolder'. Het plan maakt het mogelijk de capaciteit van het huidige 110 kV hoogspanningsnet in de Noordoostpolder uit te breiden. Volgens de minister is er meer transportcapaciteit nodig vanwege de ontwikkeling van het windpark Noordoostpolder. De windturbines van het windpark zullen een totaal vermogen van ongeveer circa 440 MW produceren. Zonder de netuitbreiding is het plan voor het windmolenpark niet uitvoerbaar, aldus de minister. Het ondergrondse kabeltracé loopt vanaf de Westermeerdijk in Urk naar Emmeloord en buigt daar af naar Ens. Daar zal de 110 kV leiding worden aangesloten op het 380 kV hoogspanningsstation. Drie inwoners uit Ens komen tegen het plan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het tracé zou langs of over hun percelen lopen. Volgens hen is een ander tracé, ten westen N50, een goedkoper en beter alternatief. Zij vrezen dat door de aanleg van de hoogspanningskabel de grondstructuur ernstig wordt verstoord. (zaaknummer 201106691/1)