Openbaar Ministerie

150 kilo designer drugs ontdekt

8 november 2011 - Landelijk Parket

In een gehuurde opslagruimte in Beverwijk heeft het Amsterdamse HARC-team van FIOD, Douane en Politie 150 kilo zogenoemde designer drugs in beslag genomen. Daarbij zijn twee mannen van 35 jaar aangehouden. De straatwaarde van de partij is ongeveer EUR 750.000,-.

De verdachten beschikten over vulmachines voor de verpakking van deze designer drugs. Een grote hoeveelheid stond in kartonnen dozen gereed voor transport. Kennelijk hielden de verdachten zich bezig met grootschalige handel hierin. De rechercheurs legden ter plaatse ook beslag op 250.000 euro contant geld.

Designer drugs zijn psychoactieve stoffen die al enige tijd internationaal op de markt worden aangetroffen. Vaak worden ze gebruikt ter vervanging van de eerder schaars geworden XTC. Deze stoffen vallen niet onder de Opiumwet, maar wel onder de Geneesmiddelenwet. Handel in geneesmiddelen zonder vergunning is in ons land verboden.

De verdachten zin vorige week woensdag aangehouden en vandaag door de rechter-commissaris in Haarlem in bewaring gesteld.