Gemeente Oirschot

Nieuwbouw voor Korenbloem en Paulusschool

Basisscholen de Korenbloem en de Paulusschool krijgen volledig nieuwe schoolgebouwen. Moderne gebouwen die voldoen aan de eisen van deze tijd. De werkzaamheden starten begin 2012.

Â

Nadat de gemeenteraad begin 2010 geld beschikbaar had gesteld voor vervangende nieuwbouw van beide scholen, zijn de schoolbesturen samen met de gemeente en andere partijen hard aan de slag gegaan. Er zijn afspraken gemaakt en plannen gevormd. De buurtbewoners van beide scholen zijn door middel van enkele buurtavonden geïnformeerd over de plannen. Ideeën die vanuit deze avonden naar voren kwamen zijn door de schoolbesturen en gemeente gebruikt en verwerkt in de plannen. Parkeren en infrastructuur vormen daarin een belangrijk onderdeel.

Â

Multifunctionele nieuwbouw

Voor beide scholen geldt dat de huidige gebouwen gesloopt worden en dat op hetzelfde terrein nieuwbouw gerealiseerd wordt. De nieuwe schoolgebouwen hebben een open uitstraling en passen bij de eisen van deze tijd. De schoolgebouwen worden modern, functioneel, compact en duurzaam. Daarbij zijn de gebouwen gebaseerd op onderwijsconcepten die door beide scholen gehanteerd worden. Beide scholen kunnen gezien worden als een brede voorziening met een duidelijke buurtfunctie.

Â

Paulusschool en Korein Kinderplein

De nieuwbouw op het terrein van de Paulusschool wordt een zogenaamd âkindcentrumâ. De Paulusschool, het bestuurskantoor van SKOBOS en Korein Kinderplein (kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang) worden hier gehuisvest onder één dak. De huidige samenwerking tussen de Paulusschool en Korein Kinderplein kan op deze manier (nog) verder uitgebouwd worden.

Â

Korenbloem

Op het terrein van de huidige Korenbloem wordt een nieuw schoolgebouw gerealiseerd met ruimte voor buitenschoolse opvang en op termijn kinderdagopvang. De school wordt zoveel mogelijk duurzaam onderdeel van een groen landschap, om zo de groene cultuur van de school in stand te houden.

Â

Tijdelijke huisvesting

Tijdens de bouwperiode worden de leerlingen gehuisvest in tijdelijke gebouwen. Voor de Paulusschool realiseren we een 2-laags tijdelijk gebouw op het eigen terrein van de school. Voor de Korenbloem realiseren we een 1-laags gebouw op de groenstrook achter de school. Leerlingen van de Korenbloem blijven daarnaast tijdelijk gebruik maken van drie bestaande noodlokalen âslot Korensteinâ.

Â

Proces en planning

De planvormingsfase is vrijwel afgerond en binnenkort worden de benodigde vergunningen aangevraagd. De vergunningsaanvraag voor de tijdelijke huisvesting is al ingediend.

Â

Volgens de voorlopige planning worden de units voor tijdelijke huisvesting begin 2012 geplaatst. In het voorjaar van 2012 worden ze in gebruik genomen en wordt gestart met de sloop van de bestaande schoolgebouwen. De bouw van de nieuwe schoolgebouwen duurt ongeveer een jaar, inclusief inrichting van het terrein. Rond de zomer van 2013 kunnen de leerlingen dus verhuizen naar de nieuwe schoolgebouwen.

Â

Contact

Voor beide schoolbesturen geldt dat zij zelf bouwheer zijn. Voor meer informatie over de nieuwbouw van de Paulusschool kunt u contact opnemen met SKOBOS algemeen directeur Frans Bruinsma via 0499 â 550 517. Voor meer informatie over de nieuwbouw van de Korenbloem kunt u contact opnemen met RBOB directeur cluster West Joris van Winssen via 040 â 230 1560.
De tijdelijke huisvesting en de omliggende infrastructuur zijn verantwoordelijkheid van de gemeente. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de gemeente Oirschot, projectleider Kitty Schijven, via 0499 - 583 333.