Provincie Friesland


---



---

PERSBERICHT

Nummer: 315 HZ
Datum: 9 november 2011

Cultuur beleven via Villa Fryslân

Je eigen culturele uitstapjes naar je toe laten brengen. Als het aan de deelnemers van de laatste workshop van de Digitale Agenda Fryslân ligt, kan dat straks. Op Villa Fryslân kun je een digitaal profiel aanmaken waarmee je al het aanbod van jouw interesses in beeld krijgt. De URL is al gereserveerd: villafryslan.nl.

Met Villa Fryslân wil men cultuur bij de mensen brengen. Dat kan digitaal, maar ook fysiek. Zo wil men een Villa Fryslân tour organiseren langs leegstaande panden. Daar vinden dan culturele activiteiten plaats. Leegstand is vooruitgang!

Ideeën
Villa Fryslân was één van de ideeën. Een ander plan was het E-team. Dat team denkt na over de vraag hoe we de gehele collectie museumstukken aansprekend bij de mensen kunnen brengen. De collectie is geheel gedigitaliseerd, dus kan zowel fysiek als digitaal aan de man gebracht worden. Denk aan games, theatervoorstellingen of (gedigitaliseerde) exposities.

Er waren nog meer plannen. Zo bedacht een groep een digitaal platform waar allerlei culturele initiatieven zichtbaar worden voor de hele buitenwereld. Daaraan koppelden ze een fysieke plek waar initiatiefnemers bij elkaar kunnen komen en samen kunnen werken. En er was een plan om een creativiteits-datingservice te starten. Dat is dating op basis van creativiteitsprofielen. Op die manier kunnen gelijkgezinde creatievelingen elkaar snel en gemakkelijk vinden.

De deelnemers toonden veel enthousiasme en bereidheid om de bedachte initiatieven verder uit te werken.

Vervolg
De workshop van gisteren is de laatste van vijf. De komende dagen ondergaan alle verzamelde ideeën een analyse. Op 16 november is duidelijk hoe de plannen uiteindelijk in de Digitale Agenda een plek kunnen krijgen. Op www.daf2020.ning.com komen alle voorstellen te staan.


---- --