KPN NV

KPN Nieuws

KPN hervat gedeeltelijk uitgifteproces veiligheidscertificaten

Datum

9 november 2011

Nummer

061

Nadat KPN afgelopen vrijdag uit voorzorg het hele certificaat uitgifteproces heeft stilgelegd, wordt vandaag een deel van dat proces hervat. Dat betekent dat bestaande klanten weer bij KPN terecht kunnen voor het vernieuwen van hun veiligheidscertificaten. Deze klanten worden vandaag actief geïnformeerd.

Bedrijven en organisaties die als nieuwe klanten op het punt staan een aanvraag in te dienen, moeten nog even geduld hebben. De server van de website waar bedrijven terecht kunnen voor informatie en aanvraag van certificaten wordt deze week nog onderworpen aan een aantal extra tests. Naar verwachting komt de website begin volgende week weer online.

De systemen waarop de bestaande veiligheidscertificaten worden beheerd zijn geheel veilig bevonden, zo blijkt na aanvullend onafhankelijk extern onderzoek dat in de afgelopen dagen is uitgevoerd. Dat onderzoek is gedaan door een team van externe specialisten die de veiligheid en ondoordringbaarheid van de productieomgeving op de proef hebben gesteld. Het gaat daarbij om een combinatie van procesbeheersing- en penetratie tests.

Vorige week besloot KPN Corporate Market (voorheen Getronics) het uitgifteproces voor nieuwe certificaten uit voorzorg stil te leggen. Op dat moment kon KPN er niet voor de volle 100% zeker van zijn dat de productie omgeving van de certificaten niet 'gecompromitteerd' was. Na het aanvullende onderzoek, waarbij de uitgifteomgeving dus aan diverse tests is onderworpen, is KPN daar nu wél zeker van. Het ministerie van BZK en Logius, de dienst digitale overheid, zijn nauw betrokken bij het proces.

Bedrijven en organisaties die vragen hebben naar aanleiding van dit bericht kunnen hun vragen richten aan pki@getronics.com