Gemeente Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht 9 november 2011 111109R

Nijmegenaren praten volop mee over parkeerbeleid

141 leden die samen al meer dan 200 reacties hebben achtergelaten. Dat is in een notendop de oogst nadat een week geleden op 1 november de website www.nijmegen.nl/parkeervisie online ging. Nijmegenaren en andere geïnteresseerden kunnen op de site nog tot en met 20 november meedenken over het toekomstige parkeerbeleid in de stad.

Het discussieforum op www.nijmegen.nl/parkeervisie is opgezet als een netwerksite en staat open voor iedereen. Deelnemers kunnen, nadat ze een profiel hebben aangemaakt, reageren op stellingen, knelpunten benoemen en oplossingen aandragen. Ook kunnen ze in gesprek met andere bezoekers en medewerkers van de gemeente over het gemeentelijk parkeerbeleid.

Ideeën en suggesties die tot nu toe zijn gedaan, zijn bijvoorbeeld het verruimen van de parkeertijden in de avonduren, opofferen van openbare parkeerplekken op straat ten faveure van exclusieve vergunninghoudersplekken, en het openstellen van de parkeergarage onder winkelcentrum Dukenburg in de avonduren.

Waar mogelijk worden de ideeën die www.nijmegen.nl/parkeervisie oplevert gebruikt als input voor de Parkeervisie. De Parkeervisie wordt begin 2012 aan de gemeenteraad aangeboden en dient als basis voor het Nijmeegse parkeerbeleid van de komende jaren.

Naast de website wordt ook door middel van een klankbordgroep input vergaard voor het nieuwe parkeerbeleid. In de klankbordgroep zitten vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke groeperingen zoals de Kamer van Koophandel, Huis voor de Binnenstad, de instellingen op de campus Heyendaal, Milieudefensie, Fietsersbond, ROVER en vertegenwoordigers van wijken en stadsdelen.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, wordt het bestaan van de website www.nijmegen.nl/parkeervisie onder meer onder de aandacht gebracht via sociale media als twitter (#P024). Andere middelen die zijn ingezet zijn een brief aan alle vergunninghouders, stickers op alle parkeerautomaten op straat, en posters in de Nijmeegse parkeergarages.