Published: 07:32 CET 09-11-2011 /Thomson Reuters /Source: Solvay S.A. /XBRU: SOLB /ISIN: BE0003470755

SOLVAY RICHT SPIN-OFFBEDRIJF eSPHERES OP VOOR BEHEER VAN DATA INZAKE VEILIGHEID, GEZONDHEID EN LEEFMILIEU

Brussel en Madrid, 9 november 2011, 7.30 uur (Brusselse tijd)

SOLVAY RICHT SPIN-OFFBEDRIJF eSPHERES OP VOOR BEHEER VAN DATA INZAKE VEILIGHEID, GEZONDHEID EN LEEFMILIEU

eSpheres gaat industriële klanten een compleet geïntegreerd geheel van oplossingen in veiligheid-, gezondheids- en leefmilieu-informatiemanagement en -advies bieden, op basis van de knowhow en expertise van Solvay, en aangedreven door SAP(TM)-software

Solvay heeft bekendgemaakt dat het beslist heeft bij te dragen tot de financiering van eSpheres, een spin-off bedrijf dat ten behoeve van de industrie outsourcing en advies gaat bieden op basis van SAP(TM)-software, alsook een volledig geïntegreerd geheel van oplossingen inzake informatie-management op het gebied van veiligheid, gezondheid, leefmilieu (VGL) en duurzaamheid.

eSpheres zal VGL-verantwoordelijken in diverse industrietakken helpen bij de optimalisering van hun VGL-diensten, door verbetering van de aanpak en beslissingen op basis van informatie en coherente naleving daarvan. De nieuwe onderneming zal ondersteuning bieden op de voornaamste VGL-gebieden, met inbegrip van de naleving van de regelgeving over producten, hun veiligheid en leefmilieu-impact, de industriële hygiëne, de activiteiten rond incidenten of ongevallen waarbij personeel betrokken is en de prestaties qua VGL-duurzaamheid. De oprichting van het bedrijf is vandaag bekendgemaakt tijdens de SAPPHIRE(TM) NOW en SAP TechEd conferenties die plaatsvinden in de Spaanse hoofdstad Madrid op 8-10 november.

Door de stevige ondersteuning en het verlenen van eigen expertise aan eSpheres illustreert Solvay duidelijk zijn engagement voor duurzame ontwikkeling, innovatie en ondernemerschap. De nieuwe spin-off zal de Europese industrie diensten verlenen die toegankelijk zijn via het internet voor VGL-informatiemanagement en professionele ondersteuning om te kunnen voldoen aan eisen inzake reglementen, wetgeving en duurzaamheid.

"eSpheres is het eerste bedrijf dat outsourcingdiensten levert op basis van SAP-software voor dadelijk opvraagbare VGL-oplossingen, met inbegrip van instrumenten voor rapportage en analyse en informatie over zowel plaatselijke als internationale regelgeving met het oog op wereldwijd management," verklaarde Stefan Vanhelleputte, Chief Information Officer van Solvay. "De combinatie van volledige dienstverlening inzake VGL en duurzaamheid, levering op vraag via cloud computing, met integratie van de gegevens van de klant en gepreconfigureerde SAP-software is op dit gebied zonder meer uniek. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze klanten een aanzienlijke meerwaarde kunnen bieden door de integratie van VGL-management en informatie-oplossingen op basis van SAP-software."

SOLVAY is een internationale chemiegroep geëngageerd in duurzame ontwikkeling met een grote aandacht voor innovatie en operationele uitmuntendheid. Zijn recente acquisitie van het fijnchemiebedrijf Rhodia creëerde een veel grotere wereldspeler die meer dan 90% van zijn omzet haalt op markten waar hij tot de wereldtop 3 behoort. Solvay levert een breed gamma producten die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit en de prestaties van zijn klanten in markten zoals consumptieproducten, bouw, voertuigen, energie, water en milieu en elektronica. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt een 30.000 werknemers in 55 landen en haalde in 2010 een omzet van 12 miljard EUR (pro forma). Solvay nv staat genoteerd op NYSE Euronext (SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR).

SAP, SAPPHIRE en alle SAP logos zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en in verscheidene andere landen.