Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Topatletiek de komende jaren te zien op Sport1

Amsterdam, 10 november 2011 - Sport1 heeft zich voor de komende twee seizoenen verzekerd van atletiek op het allerhoogste niveau. Vanaf 11 mei 2012 zal de Diamond League, een reeks van 15 wedstrijden waarin op alle disciplines de voornaamste atleten tegen elkaar strijden, live te volgen zijn via Sport1. Ook de World Challenge Meetings en de marathons van New York en Berlijn zijn rechtstreeks op Sport1 te zien. Daarnaast zal Sport1 ook in diverse highlightprogramma's aandacht aan atletiek besteden.

Will Moerer, general manager Sport1: 'Afgelopen jaar hebben we ons rechtenpakket, dat voornamelijk uit buitenlands voetbal, golf, tennis en NBA basketball bestond, al uitgebreid met MotoGP en Beachvolleyball. Nu zijn we er dus in geslaagd om daar een omvangrijk atletiekpakket aan toe te voegen. Een pakket dat voor de ware atletiekliefhebber onmisbaar is. Zeker ook omdat het met de Olympische Spelen voor de deur een extra spannend seizoen belooft te worden. Naast wereldtoppers als Messi, Ronaldo, Nadal, Federer, McIlroy, Valentino Rossi, LeBron James, Bryant zijn nu ook Usian Bolt, Tyson Gay en Patrick Makau via Sport1 te volgen. Kortom alleen maar de absolute top in al onze verschillende sporten. Ik ben er trots op dat we dit aan onze abonnees kunnen aanbieden'.

Over Sport1

Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (m.sport1.nl). Sport1 biedt drie digitale 24-uurs sportkanalen en drie extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en tennistoernooien via Sport1 te volgen en besteedt de zender uitgebreid aanadcht aan MotoGP, NBA basketball en beachvolleyball.Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN i-TV of via Canal Digitaal. Ook worden de belangrijkste wedstrijden pay-per-view aangeboden via UPC Live TV en zijn de hoogtepunten voor Sport1 abonnees terug te vinden op video on demand bij Ziggo. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Contactpersoon: