Pall Corp. demonstreert nieuwe productietechnologieën voor dranken tijdens de Brau Beviale

Bedrijf organiseert paneldiscussie over Kieselguhr-vrije bierfiltering

PORT WASHINGTON, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- 20111109 --

Pall Corporation (NYSE:PLL) zal tijdens de Brau Beviale, van 9 tot 11 november in Nürnberg, Duitsland, nieuwe ontwikkelingen introduceren voor de productie van bier en andere dranken. Daarnaast organiseert het bedrijf op 9november een paneldiscussie over kieselguhr-vrije bierfiltering. Tijdens deze discussie krijgen gebruikers van de PROFi-technologie de gelegenheid hun ervaringen te delen met deskundigen op het gebied van bierfiltering.

(Foto: Business Wire)

(Foto: Business Wire)

Tijdens de beurs worden onder andere de volgende innovaties van Pall onder de aandacht gebracht:

Pall GeneDisc® Rapid Microbiology System

Het GeneDisc-systeem van Pall is een nieuw gebruiksvriendelijk instrument voor snelle en betrouwbare detectie van bierbedervende micro-organismen. Het flexibele, modulaire GeneDisc-systeem, gebaseerd op real-time PCR-technologie, helpt de workflow te optimaliseren en biedt de mogelijkheid verschillende toepassingen gelijktijdig te verwerken. Het intuïtieve aanraakscherm en de ingebouwde gebruiksvriendelijke software en streepjescodelezer vergemakkelijken de implementatie van deze nieuwe technologie. Dankzij de duidelijke, ongecompliceerde weergave van de resultaten kunnen personeelsleden met minimale training routinematig geavanceerde biologische monsters testen om snel beslissingen te kunnen nemen.

Het GeneDisc-systeem van Pall heeft de Duitse autoriteiten onlangs geholpen bij het screenen van een dodelijke variant van E.coli die de voedingsindustrie van het land in rep en roer bracht. De technologie werd gebruikt voor het Duitse nationale referentielaboratorium voor het versneld uitvoeren van tests van voedselmonsters op de aanwezigheid van de toxische variant van de ziekteverwekker die bekend is onder de naam E.coli O104:H4 (STEC).

SUPRApakTM filterbehuizing

De nieuwe SUPRApak Multistack-behuizing van Pall voor hoge doorstromingsvolumes biedt een capaciteitsbereik van 240-500 hl/h. De behuizing biedt plaats voor maximaal 24 SUPRApak-modules en het hygiënisch afgesloten systeemontwerp elimineert verlies door lekkage. Bovendien biedt het systeem aanzienlijke besparingen op het gebied van energie- en watergebruik. De SUPRApak-behuizing neemt aanzienlijk minder vloeroppervlak in dan andere oplossingen voor hoge doorstromingsvolumes.

Paneldiscussie PROFi-bierfiltering

Kieselguhr-vrije bierfiltering met het PROFi-systeem zal het centrale thema zijn tijdens een paneldiscussie op 9november. De discussie begint om 16.00u. in de Shanghai-zaal in CCN Ost. Tijdens dit evenement, georganiseerd door Pall en de GEA Westfalia Separator Group, worden gebruikers van deze nieuwe technologie in staat gesteld hun ervaringen te delen met deskundigen op het gebied van bierfiltering.

De technologie van het PROFI-systeem biedt een intelligente oplossing voor de behoeften van de brouwerij-industrie door DE-vrije klaring en besparingen op de operationele kosten. Het PROFi-membraansysteem zorgt voor verlaging van de verspilling en van het water- en energieverbruik, en verhoging van de productie-efficiëntie van de brouwerij. Het PROFi-membraansysteem is speciaal ontworpen voor geautomatiseerd, doorlopend bedrijf en levert snelheid en de flexibiliteit, gekoppeld aan een heldere bierkwaliteit en een hoge opbrengst. Het modulaire ontwerp waarborgt een betrouwbare productie, effectieve reiniging en optimaal energieverbuik. Het PROFi-systeem koppelt een hoogpresterende centrifuge aan een retentievrije “crossflow” membraanfilterunit voor een efficiënte, DE-vrije bierklaring.

Bezoek het Pall-team tijdens de beurs op stand 221 in hal 4 voor meer informatie over oplossingen voor drankproductie.

Over Pall Food and Beverage

Pall Food and Beverage dient de voeding- en drankenindustrie met geavanceerde membraanfilteringstechnologieën en systemen die speciaal zijn gemaakt voor betrouwbaarheid en kostefficiëntie. De innovatieve filters, die eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn, maken een kostefficiënte en goed beheersbare uitvoering van de processen mogelijk. De Total Fluid Management SM (TFM) benadering van Pall biedt klanten oplossingen voor het volledige proces, met inbegrip van filterproducten, diensten, systemen en training. Bezoek ons op internet op www.pall.com/foodandbev.asp.

Over Pall Corporation

Pall Corporation (NYSE:PLL) is een vooraanstaand bedrijf dat oplossingen levert voor filtering, scheiding en zuivering om te kunnen voldoen aan de essentiële behoeften op het gebied van vloeistofbeheer van klanten uit uiteenlopende takken van de biowetenschappen en de industrie. Pall werkt samen met klanten aan de bevordering van verantwoorde technologieën waarbij gezondheid, veiligheid en milieu centraal staan. De producten van het Bedrijf vormen de basis voor proces- en productinnovaties en bevorderen een verlaging van uitstoot en verspilling. Pall Corporation, met een totale omzet van $2,7 miljard over het fiscale jaar 2011, is een S&P 500-bedrijf met bijna 11.000 medewerkers die klanten over de hele wereld van dienst zijn. Pall is genoemd als “top green company” door het tijdschrift Newsweek. Voor meer informatie over de wijze waarop Pall bijdraagt tot een groenere, veiligere en duurzamere toekomst kunt u ons volgen op Twitter @PallCorporation of een bezoek brengen aan www.pall.com/green.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50062364&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
Kristen Gobbo
Pall Food & Beverage
Global Marketing Communications Manager
Telefoon: +1 516-801-9140

E-mail: Kristen_Gobbo@pall.com

Ticker_symbol NYSE:PLL