Ingezonden persbericht



DE BALIE BERICHT

Charlie, Bravo NAVO!
Achter de schermen bij het machtigste militaire orgaan ter wereld

Discussie / Vrijdag 9 nov / Aanvang 20.30 uur / ¤ 8 / ¤ 6 met korting

Of het nu om een 'militaire bijdrage', 'politiemissie' of 'vredesmissie' gaat: het Nederlandse leger trekt nog altijd ten strijde, en vaak onder de NAVO-vlag.

Op 9 november kijkt De Balie naar de werkelijke positie van Nederland binnen dit bondgenootschap. Hoe relevant is de NAVO nog in 2011, en wat betekent het Nederlandse lidmaatschap voor ons leger?

Zo bestaat de recente Nederlandse bijdrage aan de militaire NAVO-acties tegen Libië uit één mijnenjager, zes F16's en stafcapaciteit. Hoe verliep de besluitvorming omtrent de Nederlandse inmenging bij deze interventie en welke partijen kwamen er aan het woord? Wat voor afwegingen moesten er worden gemaakt, en waar lagen ieders belangen?

Aan de hand van het militair ingrijpen in Libië wordt onderzocht hoe de NAVO werkt en hoe het inzetten van legermachten gerealiseerd kan worden. Wat is de betekenis, positie en toekomst van Nederland in de NAVO? Het publiek speelt op deze avond een grote rol en stemt mee over alle belangrijke beslissingen die genomen worden.

Charlie, Bravo NAVO! Over de NAVO, Nederland en hun toekomst

Met o.a.: Rem Korteweg (Strategisch Analist HCSS) en Leon Wecke (Polemoloog, CICAM, doet onderzoek naar vijandsbeelden).

De Balie | Discussie

Woensdag 9 november, 20.30 uur

¤8 / ¤6 ¬6 (CJP/Student/Stadspas/65+)

Kaarten aan de kassa of via www.debalie.nl Directe link: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=380628

Dit programma wordt gemaakt samen met IKV Pax Christi

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is