Provincie Friesland

Provinciale steun voor Jonge Ondernemers

Over een paar weken is de finale van de Jonge Ondernemersprijs Noord-Nederland. Drie finalisten uit Fryslân dingen mee naar de titel. Gedeputeerde Economische Zaken Hans Konst bezoekt de drie finalisten, om zelf te ervaren wat het onderscheidend vermogen van de Friese ondernemers is.

Bij horecagelegenheid De Walrus in Sneek spreekt Konst, die een paar ambtenaren van de afdeling Economie meeneemt, met Bas Hollenberg over werkgelegenheid. Het succesvolle horecabedrijf uit Sneek en Leeuwarden groeide in 5 jaar tot een werkgever van aanzienlijke omvang.

Lobstar Label is kledinglijn voor vrouwen die geen borstprothese dragen. Met Lobstar spreekt de gedeputeerde over hoe innovatieve bedrijven kunnen doorbreken. Bij Peduzzi Interieur & Design maakt het gezelschap kennis met wooninrichtingen die zijn geïnspireerd op Italië. Hoe zou de kamer van de gedeputeerde eruit hebben gezien als Peduzzi het had ingericht?

De provincie Fryslân werkt aan een nieuwe nota Economie. De kennis van deze werkbezoeken wordt verwerkt in het provinciaal beleid. Natuurlijk heeft de gedeputeerde zich ook ingezet om de Friese finalisten te laten winnen door te Sms'en. Bekijk ook de website van www.jongeondernemersprijs.nl voor meer informatie over de Jonge Ondernemersprijs.




Provincie Friesland