Ingezonden persbericht


()

TomTom lanceert nieuwe smartphone-applicatie voor wagenparkbeheer

Amsterdam, 9 november 2011 - TomTom lanceert WEBFLEET® Mobile, een nieuwe smartphone-applicatie voor wagenparkbeheer. WEBFLEET Mobile stelt managers, die zelf veel onderweg zijn, in staat om de bewegingen van hun wagenpark te volgen. Zo behouden ze overzicht en controle over de dienstverlening aan klanten. WEBFLEET is al het meest gebruikte fleet-managementsysteem en nu beschikbaar als applicatie voor iOS- en Android-smartphones. TomTom WEBFLEET is een online applicatie die transport- en servicebedrijven in staat stelt hun wagenpark 24 uur per dag te beheren.

()
WEBFLEET Mobile bevat een gedetailleerde kaart van de actuele verkeersituatie. Daarvoor gebruikt de applicatie TomTom HD Traffic. De kaart biedt managers inzicht in de locatie van alle voertuigen, de bestemming en de verwachte aankomsttijd. Ook levert de applicatie informatie over brandstofverbruik en gemaakte uren door de chauffeur.

"Deze applicatie biedt managers de flexibiliteit om hun medewerkers te monitoren terwijl ze zelf onderweg zijn. Daardoor halen zij nog meer voordeel uit hun fleet-managementsysteem", zegt Thomas Schmidt, algemeen directer van TomTom Business Solutions. "Door TomTom HD Traffic en andere kritische voertuiginformatie beschikbaar te maken, spelen we in op onze doelstelling om de transportwereld en de servicesector productiever te maken."

Managers kunnen tekst-, status- en orderberichten lezen en ook tekstberichten direct naar het TomTom-navigatiesysteem van een chauffeur sturen.

WEBFLEET Mobile is beschikbaar in 21 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Zuid-Amerika. TomTom levert de applicatie in zeven talen, te weten: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans. De 13.000 zakelijke klanten van TomTom kunnen WEBFLEET Mobile downloaden in de app stores.

Prijs en beschikbaarheid

WEBFLEET Mobile 1.1 is te downloaden in de Apple App Store en Android Market en kost 7,99 euro.

Over TomTom

TomTom (AEX: TOM2), opgericht in 1991, is 's werelds meest toonaangevende leverancier van locatie- en navigatieproducten en -diensten in de auto. TomTom richt zich op het bieden van de beste navigatie-ervaring aan iedere automobilist. Het hoofdkantoor van TomTom is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf telt meer dan 3.500 medewerkers en verkoopt zijn producten in meer dan veertig landen.

Het productportfolio omvat draagbare navigatiesystemen, ingebouwde infotainmentsystemen, fleet management-oplossingen, kaarten en realtime diensten, waaronder het prijswinnende TomTom HD Traffic.

De meest actuele routeplanner met live verkeersinformatie is te vinden op www.tomtom.com/livetraffic. Voor overige informatie: www.tomtom.com.

Over TomTom Business Solutions

TomTom Business Solutions is een toonaangevende leverancier van fleet-managementoplossingen. Het bedrijf is erkend als de snelst groeiende Telematics Service Provider (TSP) voor het commerciële vrachtvervoer over de weg in Europa. Het bedrijf richt zich volledig op het commerciële wegvervoer en is al vijf jaar actief onder het TomTom WORK-merk.

WORKsmart(TM) is de complete fleet-managementoplossing van TomTom en biedt een innovatieve manier voor het verbeteren van het beheer van alle typen wagenparken. Het systeem biedt klanten de keus uit toonaangevende oplossingen, gecombineerd met professionele dienstverlening. De kern van het systeem wordt gevormd door TomTom WEBFLEET®.

Meer informatie is te vinden op www.tomtom.com/business.

Volg ons op Twitter: @TomTomCorporate.com

Voor vragen: