Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Camping 't Klumpke wint inspiratieprijs van RECRON Junior Club

Op 9 november 2011, tijdens de Algemene Ledenvergadering van RECRON, reikte de RECRON Junior Club voor de eerste keer de Glow Award uit. De winnaar van de allereerste Glow Award is Camping 't Klumpke in Neede. Ondernemer Gijs van Geijtenbeek nam een bos bloemen en een bronzen beeld in ontvangst uit handen van Jeske van Gerven van de RECRON Junior Club.

De Glow Award is een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan een ondernemer, bedrijf, project of concept dat de leden van de RECRON Junior Club inspireert tot goed ondernemerschap.

Camping 't Klumpke won de award voor het faciliteren van kamperen voor eenoudergezinnen. De camping reserveert sinds enkele jaren complete kampeervelden voor gezinnen met één papa of één mama. Ondernemer Gijs van Geijtenbeek geeft aan dat het voor deze gezinnen erg gezellig maar zeker ook handig is om met kampeerders in dezelfde situatie bij elkaar te staan. Men helpt elkaar bijvoorbeeld met het opzetten van de tent en houdt elkaars kinderen in de gaten als er even een snelle boodschap gedaan moet worden. Daarnaast vinden kinderen snel aansluiting bij elkaar omdat ze in hetzelfde schuitje zitten en geen lastige vragen hoeven te beantwoorden over waarom papa of mama niet mee op vakantie is.

Camping 't Klumpke is als winnaar van de award uit de bus gekomen omdat het concept met beperkte financiële middelen een positief effect heeft op het bedrijfsresultaat. Dit is goed nieuws in een kapitaalintensieve branche zoals recreatie en toerismebranche. Daarnaast is het idee bewezen effectief: in 2011 waren alle plaatsen verhuurd en in 2012 zullen er extra plaatsen worden aangewend voor deze doelgroep.

Over de RECRON Junior Club
De RECRON Junior Club (RJC) is een vereniging voor jongeren van 18 tot 35 jaar die werkzaam zijn in de recreatiebranche of dat in de toekomst van plan zijn. De leden zijn werkzaam in de sectoren kampeer- en bungalowbedrijven, sauna en thermen, zwembaden, groepsaccommodaties, dagattracties en buitensport (VeBON) of bij andere in de recreatiebranche werkzame ondernemingen.



Ingezonden persbericht