Hilton Worldwide introduceert luxe hotelervaring Waldorf Astoria in Nederland Waldorf Astoria Amsterdam naar verwachting geopend in 2013 AMSTERDAM - 9 november 2011 - Hilton Worldwide heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met Dijkhuis Vastgoed Management B.V, de eigenaar van Hilton Amsterdam, voor een nieuwe, luxe vestiging van Waldorf Astoria Hotels & Resorts. Het Waldorf Astoria Amsterdam zal midden in het onlangs tot UNESCO-werelderfgoed uitgeroepen Amsterdamse stadshart worden gecreëerd door zes historische grachtenpanden te combineren. Het Waldorf Astoria Amsterdam wordt tussen 17e en 18e eeuwse herenhuizen gevestigd aan een van de beroemdste grachten van Amsterdam, de Herengracht. Deze toplocatie is ideaal voor gasten die de hoofdstad bezoeken voor de monumenten, musea, winkels en cafés. De korte afstand tot het Amsterdamse zakendistrict maakt het hotel ook ideaal voor zakenreizigers die een luxe-ervaring wensen.

John Vanderslice, Global Head of Luxury & Lifestyle Brands bij Hilton Worldwide: "Het merk Waldorf Astoria Hotels & Resorts is uitgegroeid tot een norm voor luxe-ervaringen en behoort met meer dan twintig operationele hotels en met 11 hotels wereldwijd in de pijplijn tot de snelste groeiers in het hospitalitysegment. Onze hotels combineren elegante stijl en comfort met prachtige vormgeving en karakteristieke architectuur. Het Waldorf Astoria Amsterdam zal een voortreffelijke aanwinst zijn voor ons merk wanneer het in 2013 wordt geopend."



Het hotel krijgt 94 kamers en zal een uitgelezen menu- en drankenkaart gaan aanbieden in een eigen restaurant en bar. Een schitterend sport- en wellnesscentrum van 500 vierkante meter gaat gasten van het Waldorf Astoria Amsterdam een luxe-ervaring met de beroemde Waldorfservice bieden in een van de meest magische locaties ter wereld.

Het Waldorf Astoria Amsterdam krijgt ook 400 vierkante meter aan state-of-the-art vergaderings- en conferentieruimtes, inclusief een binnentuin voor sociale gelegenheden en evenementen.

Patrick Fitzgibbon, Senior Vice President Development voor Europa en Afrika bij Hilton Worldwide: "Waldorf Astoria Hotels & Resorts maakt een geweldige groei door in Europa en het Waldorf Astoria Amsterdam wordt een hele bijzondere toevoeging aan onze luxeportefeuille. We zijn opgetogen over onze groei in Amsterdam, dat tot de populairste toeristenbestemmingen van Europa behoort."

Waldorf Astoria Hotels & Resorts biedt meer dan 20 monumentale bestemmingen wereldwijd, allen met een eigen verhaal en identiteit en geïnspireerd door het hoge serviceniveau dat kenmerkend is voor het legendarische Waldorf-Astoria in New York.

Het Waldorf Astoria Amsterdam wordt het zevende hotel van het luxemerk dat in Europa wordt geopend en weerspiegelt daarmee de voortgezette internationale groei. Het voegt zich bij Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Trianon Palace Versailles, A Waldorf Astoria Hotel en London Syon Park, A Waldorf Astoria Hotel. Volgend jaar worden nieuwe vestigingen geopend in Berlijn, Edinburgh en Jeruzalem.

Harro Dijkhuis van Dijkhuis Vastgoed Management B.V.: "We zijn opgetogen dat we onze relatie met Hilton Worldwide kunnen voortzetten met het Waldorf Astoria Amsterdam op deze schitterende locatie aan de grachten. Het Waldorf Astoria Amsterdam gaat authentieke ervaringen bieden waarin de geschiedenis en het erfgoed van de stad worden weerspiegeld, en we kijken uit naar de opening van dit prachtige hotel in 2013. Wij zijn de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor hun voortdurende steun bij dit project."


- ### -



Over Waldorf Astoria Hotels & Resorts WALDORF ASTORIA is het luxemerk van Hilton Worldwide, met toonaangevende hotels die elk net zo tijdloos en bijzonder zijn als het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waaraan de naam is ontleend. Waldorf Astoria Hotels & Resorts bieden alles van klassieke elegantie tot moderne grandeur en combineren een mondaine verfijndheid met een ongeëvenaarde service. Van weelderige wellnesscentra en culinaire excellentie tot golfbanen van wereldklasse biedt elk hotel & resort accommodaties en accoutrements van een unieke klasse en verfijning. Ontdek Waldorf Astoria op www.waldorfastoria.com. Over Hilton Worldwide Hilton Worldwide is het belangrijkste hotelbedrijf ter wereld. Het bestrijkt alle aspecten van de accommodatiesector, van luxueuze full-service hotels en resorts tot suites voor langdurig verblijf en middenklasse hotels. Al 93 jaar biedt Hilton Worldwide zakelijke reizigers en vakantiegangers de beste accommodaties, service, voorzieningen en waar voor hun geld. Het bedrijf richt zich met zijn wereldwijde merken op het voortzetten van de traditie in het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan zijn gasten. De merken van het bedrijf omvatten ruim 3750 hotels en 615.000 kamers in 85 landen, waaronder Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Daarnaast beheert het bedrijf het spaarprogramma van wereldklasse Hilton HHonors®. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op www.hiltonworldwide.com of www.HiltonWorldwideGlobalMediaCenter.com