Unilever NV



Principeakkoord Unilever en vakbonden over Unilever-fabriek Amersfoort

09-11-2011 : Op 8 november 2011 zijn Unilever Nederland en de vakbonden een principeakkoord overeengekomen met betrekking tot de voorgenomen sluiting van de Unilever-fabriek in Amersfoort.

Unilever en de vakbonden zijn overeengekomen om de Sociale Begeleidings Regeling (SBR) Koninklijke Douwe Egberts BV (looptijd 1 juli 2008 tot 1 juli 2011) te verlengen en toe te passen op de voorgenomen sluiting van de fabriek in Amersfoort. Naast de SBR is een aantal aanvullende afspraken gemaakt, waaronder:

* Alle betrokken medewerkers worden niet eerder boventallig dan op 1 augustus 2012. Voor deze datum zal al wel worden begonnen met een aantal activiteiten op het gebied van outplacement en scholing.
* Toepassing van een eenmalige uitkering uit Hoofdstuk 11 SBR bij vertrek voor de datum boventalligheid. Bovenop deze eenmalige uitkering toekenning van een vertrekstimuleringspremie bij vertrek vóór de datum boventalligheid.

* Voorrang (bij gelijke geschiktheid) bij interne vacatures.

Het principeakkoord wordt door de vakbonden aan haar leden voorgelegd. Unilever is verheugd dat in overleg met de vakbonden zo snel na de aankondiging van het voorgenomen besluit een principeakkoord is bereikt, zodat aan de betrokken medewerkers in Amersfoort op dit punt duidelijkheid kan worden gegeven.

Unilever in Nederland

Bij Unilever in Nederland, inclusief het Corporate Centre, deBrug (kantoor Unilever Benelux), deKade (Unilever Nederland Services), Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV) en de fabrieken, werken in totaal circa 3.300 mensen. De fabrieken produceren voor zowel de Nederlandse als Europese markt. Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry's, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, Neutral, OLA, OMO, Prodent, Rexona, Sun, Unox en Zwitsal. Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op www.unilever.nl.

Unilever Nederland B.V.:

Media Relations
Weena 455
3013 AL Rotterdam