Gemeente Apeldoorn

LOI Hogeschool biedt in 2012 HBO-onderwijs in Apeldoorn aan

De Leidse Onderwijsinstellingen (LOI) biedt vanaf maart 2012 in Apeldoorn HBO-onderwijs aan met een breed scala aan opleidingsrichtingen. De LOI, bekend van de flexibele thuisstudies met docentbegeleiding via internet, gaat na 88 jaar onder andere vanuit Apeldoorn nu ook klassikaal onderwijs aanbieden.

Studenten kunnen zich bij de LOI inschrijven voor 15 HBO-bacheloropleidingen, 41 HBO-deelprogramma's en 18 cursussen, die volgens een nieuwe klassikale onderwijsmethode worden verzorgd. Studenten kunnen op drie momenten in het jaar starten. Alle opleidingen zijn te volgen in twee varianten: avond- en dagonderwijs. Bij het avondonderwijs wordt de student de keuze aangeboden op de maandag-, dinsdag- of donderdagavond college te volgen. Bij dagonderwijs is er keuze uit vrijdag of zaterdag. Met deze klassikale vorm van studeren naast de bestaande thuisstudies richt de LOI zich primair op mensen die de ambitie hebben om zich professioneel verder te ontwikkelen en op mensen die een studierichting met een baan willen combineren.

"Met de komst van de LOI naar Apeldoorn krijgt het aanbod aan HBO-studierichtingen in Apeldoorn opnieuw een impuls", aldus onderwijswethouder Nathan Stukker. "We zijn dan ook verheugd over de keuze van de LOI voor Apeldoorn. De centrale ligging en de inspirerende stad met veel bedrijvigheid en werkgelegenheid zijn voor de onderwijsinstelling aantrekkelijk. De LOI Hogeschool is een prima aanvulling op het bestaande aanbod in Apeldoorn van Saxion, Hogeschool Wittenborg, Progresz, Politieacademie, Fotovakschool en de Theologische Universiteit."

Over de LOI
De Leidse Onderwijsinstellingen B.V. is opgericht in 1923 en verzorgt reeds 88 jaar onderwijs in Nederland. In 1992 is de LOI Hogeschool gestart. Jaarlijks studeren meer dan 220.000 studenten bij de LOI, waarvan ruim 20.000 HBO-studenten. De onderwijsinstelling wil in maart 2012 met de eerste klassen in Apeldoorn starten. De LOI is nog in gesprek over de onderwijslocatie in Apeldoorn.


---- --