Ingezonden persbericht


Gemeentebestuur en brandweercommandant lezen voor op Dag van de Duurzaamheid

Heerhugowaard doet dit jaar weer mee met de landelijke voorleesactie op de basisscholen op de Dag van de Duurzaamheid (11 november). Bijna het voltallige gemeentebestuur van Heerhugowaard komt in actie. Dit jaar leest ook de brandweercommandant van Heerhugowaard, Jan Wiebe Land, voor uit 'Mr Finney en de andere kant van het water'.

Het leesschema is als volgt:

Burgemeester Han ter Heegde

De Caroussel (dependance),

Windmolen 2-4

30 leerlingen

9.00 uur

Wethouder Gretha Baijards

De Caroussel,

Smaragd 27

70 leerlingen

9.00 uur

Wethouder Leo Dickhoff

Zonnewijzer,

Middenweg 30a

170 leerlingen

9.00 uur

Wethouder Christaan Kwint

Hasselbraam,

Anna Polaktuin26

150 leerlingen

9.00 uur

Brandweercommandant Jan Wiebe Land

Atalanta,

Zonnegloren 1

22 leerlingen

9.00 uur

Wethouder Simon Binnendijk

Montessorischool,

Smaragd 32

75 leerlingen

10.30 uur

Mr Finney en de andere kant van het water' is het tweede boek van prinses Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Mr. Finney is de hoofdrolspeler in het boek, die allerlei avonturen beleeft en op een laagdrempelige manier milieuthema;s aan de orde stelt, zoals 'Het koraal heeft zonlicht nodig om te leven. Maar als het water stijgt, komt het natuurlijk dieper onder water te staan. De zonnestralen kunnen er dan niet meer bij komen'.

Naar aanleiding van de door Mr. Finney beleefde avonturen kunnen de kinderen en volwassenen met elkaar in gesprek gaan over onze aarde en hoe wij er mee om moeten gaan. Mr. Finney roept talloze vragen op bij kinderen die door de volwassenen beantwoord moeten worden. Hierdoor laten de kinderen hun ouders en/of docenten op een frisse en creatieve manier nadenken over de in het boek beschreven milieuthema's.
Noot voor redacties


Informatie voor de PERS