Geachte redactie,



Het Groot Kerstcircus Den Haag feliciteert Rafael met de overwinning in het kort geding tegen Hans Klok. Rafael is één de topartiesten die in de komende productie van het Groot Kerstcircus Den Haag speelt. Het circus heeft begrip voor het feit dat Rafael is opgekomen voor zijn belangen, maar betreurt vooral dat twee artiesten, die zelfs jarenlang bevriend waren, op deze wijze tegenover elkaar zijn komen te staan: "Dat levert alleen maar verliezers op", aldus de circusleiding. "Wij hebben een grote traditie als het gaat om goochelaars en illusionisten. Geheimen zijn bij ons veilig. Het is heel jammer dat het zo uit de hand is gelopen. Want ook voor het vakmanschap van Hans Klok hebben wij veel respect."


Ook Hans Klok speelde ooit in het Groot Kerstcircus Den Haag op het Malieveld, de mooiste circuslocatie van Nederland. Als eerste heeft Hans Klok als illusionist het aangedurfd om - met roofdieren - en met publiek rondom in de piste op te treden. Het betekende voor Klok een doorbraak naar een nieuw publiek.


Het circus overweegt om Rafael de nu voor Klok verboden truc te laten opvoeren in de komende productie van 22 tot en met 28 december: "Dit ligt voor de hand. De mensen zijn nu toch wel nieuwsgierig naar het origineel van de ontzettend komische illusionist Rafael."

---



Robert Vinkenborg - PR & Marketing i.o.v.

Groot Kerstcircus Den Haag