Provincie Friesland

Provincie Fryslân en Vitens proosten op water

Op woensdagmiddag 9 november zette Commissaris van de Koningin, J.A. Jorritsma, zijn handtekening onder de aankoop van aandelen van drinkwaterbedrijf Vitens. De provincie Fryslân kocht 754.843 aandelen van het drinkwaterbedrijf ter waarde van 52.839.010 euro. Hiermee is de provincie de grootste aandeelhouder van Vitens.

V.l.n.r.: Commissaris van de Koningin J.A. Jorritsma, Gedeputeerde J. de Vries, burgemeester F. Crone, J. Boonstra (lid raad van bestuur Wetsus), W. Odding (directielid Vitens).

Op het terrein waar de nieuwe watercampus komt, zetten Commissaris van de Koningin J.A. Jorritsma en directielid van Vitens W. Odding hun symbolische handtekening. Later werd in de voormalige Johannes de Doper kerk de officiële handtekening onder de aandelentransactie gezet.

Achtergrond
De provincie Fryslân besloot de aandelen te kopen om innovaties op het gebied van watertechnologie in Fryslân te stimuleren. Vitens is een belangrijke partner in de Friese waterketen. De provincie ziet dit niet alleen als een stimulans voor Vitens, maar ook voor andere waterpartijen. Zo participeert Vitens onder andere in het kennisinstituut Wetsus en het Centre of Expertise Watertechnologie. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van de Leeuwarder Watercampus.




Provincie Friesland