Beeldmateriaal bij dit persbericht is hier te vinden.


UNIT4 en NCCW gaan intensief samenwerken in de woningcorporatiemarkt

Sliedrecht, 9 november 2011 - Softwareleverancier UNIT4 en NCCW, leverancier van software en consultancydiensten aan woningcorporaties gaan intensief samenwerken via het aanbieden van een gezamenlijke SaaS-oplossing.

NCCW bedient ongeveer 200 woningcorporaties met 270 medewerkers en realiseert daarbij over 2011 ongeveer ¤33 miljoen omzet. NCCW is ontwikkelaar van de zogenaamde Corporatie Cloud, een platform waarbij alle voor woningcorporaties van belang zijnde applicaties in de cloud worden gebracht en volledig met elkaar geïntegreerd worden. Daarmee hebben de corporaties de garantie van up-to-date en optimale functionaliteit in alle processen en kunnen zij zich op hun bedrijfsdoelstellingen concentreren in plaats van op hun IT. UNIT4 wordt leverancier van een aantal van deze applicaties, te beginnen met HRM & Payroll.

Om de intensieve samenwerking gestalte te geven, zal UNIT4 een minderheidsbelang van 49% in NCCW verkrijgen.

Wibo Pollmann, algemeen directeur van NCCW: "Dankzij deze samenwerking met UNIT4 kunnen we rekenen op uitstekende software en ondersteuning van een zeer vooraanstaande partij in Nederland met een uitstekende reputatie en een, net als wij zelf trouwens, staat van dienst van enkele decennia. Continuïteit, reputatie en kwaliteit zijn van groot belang voor onze klanten. Door gebruik te maken van SaaS-oplossingen van UNIT4 verwachten wij tevens dat wij sneller functionaliteit in de Corporatie Cloud beschikbaar kunnen stellen aan onze klanten."

Jos Andeweg, directeur Benelux van UNIT4: "NCCW is een partner die bezig is aan een zeer interessant proces, de Corporatie Cloud, waardoor men een innovatieve voorsprong verkrijgt in dit marktsegment. Dat het aanslaat in de markt blijkt wel uit het feit dat in korte tijd al 15 corporaties gebruikmaken van de Corporatie Cloud. Zowel wereldwijd als in de Benelux zien wij veel kansen op het gebied van cloudcomputing. Onze positie als SaaS-leverancier krijgt steeds meer gestalte en de samenwerking met NCCW sluit hier prima bij aan. Daarnaast zien wij veel mogelijkheden; al zo'n 30 corporaties gebruiken applicaties van UNIT4, veelal financiële applicaties, en dankzij de samenwerking met NCCW kunnen wij onze activiteiten bij corporaties flink uitbreiden."