Politie Gelderland-Zuid

Twee woninginbrekers overlopen

Tiel, 09-11-2011 o Woensdagavond zijn in de Tielse wijk Passewaay woninginbrekers overlopen. Een alerte buurbewoner vermoedde een inbraak en waarschuwde de politie. Twee mannen uit Nieuwegein zijn gearresteerd; naar een derde is gezocht met onder andere een heli.

Rond 18 uur werd een mogelijke poging tot inbraak aan de Legipond gemeld. In de bewuste woning zagen de agenten drie mannen, die bij hun komst op de vlucht wilden slaan. Twee inbrekers zijn door de politiemensen aangehouden. Het betreft een 18- en 20 jarige man uit Nieuwegein. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau.

De derde inbreker vluchtte weg in een personenauto. Deze auto werd even later leeg, door andere speurende politieagenten, aangetroffen in de omgeving van de Boezem. De zoekactie naar de gevluchte bestuurder werd ondersteund met een helikopter. Daarnaast is een SMS Alert en tweet verstuurd. Deze avond heeft dat niet meer tot de derde aanhouding geleid.

Signalement

Van de gevluchte dader is bekend dat hij:

geheel in het zwart gekleed ging, inclusief een capuchon droeg,

ongeveer 18 jaar oud is en 170 cm lang,

een Zuid-europees uiterlijk heeft.

Tips?

Mocht u iets gezien of gehoord hebben, dat van belang kan zijn bij het aanhouden van de derde verdachte óf kan bijdragen aan het oplossen van de woninginbraken in Tiel? Bel met het lokale politieteam via het algemene nummer 0900 88 44 of via M 0800 7000.

(01)

Laatst gewijzigd 09-11-2011 21:54 | © Regio Gelderland-Zuid |