Chocolaterie Pierre 'Leukste winkel om bij te werken'

Persbericht van Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Chocolaterie Pierre uit Hillegom is de winnaar van de HBD Retail Jaarprijs 'Leukste winkel om bij te werken 2011'. Dat maakte Elrie Bakker, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en tevens juryvoorzitter, vanavond bekend tijdens de uitreiking van de Retail Jaarprijzen in Hilversum. De andere twee genomineerden waren de vestiging van Miss Etam in Leidschendam en het Nootdorpse filiaal van DA Drogisterij & Parfumerie.

"Chocolaterie Pierre heeft kans gezien een team op te bouwen waar de arbeidsvreugde vanaf spat. De sleutelwoorden daarbij zijn sfeer, flexibiliteit, betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar", zo stelt de jury in haar rapport. Chocolaterie Pierre was vorig jaar ook al genomineerd. Volgens de medewerkers was er echter alle aanleiding om het bedrijf opnieuw voor te dragen. Na de vorige verkiezing is hard gewerkt om nog beter en leuker te worden. Eigenaar Gert van Soest: "We hebben het juryrapport van vorig jaar goed doorgenomen en waar dat kon ook daadwerkelijk punten verbeterd. Zo zijn we inmiddels officieel leerbedrijf en ook de ontwikkeling van de medewerkers krijgt meer aandacht. Om iedereen nog beter bij de les te houden is er meer structuur gebracht in het werkoverleg. Heel belangrijk want we starten deze week een tweede vestiging in Haarlem." En die werkwijze heeft Chocolaterie Pierre de welverdiende titel 'Leukste winkel om bij te werken 2011' opgeleverd.

HBD Retail jaarprijs 'Leukste winkel om bij te werken'. De HBD Retail Jaarprijs 'Leukste winkel om bij te werken' is de enige categorie van de Retail Jaarprijzen waarin winkelmedewerkers hun 'eigen' winkel konden aanmelden. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ontving 340 voordrachten. Zowel speciaalzaken als vestigingen van grootwinkelbedrijven deden mee. Ook was er een goede spreiding over de branches te zien. De winnaar ontvangt een bedrag van euro 2.500,- dat mag worden besteed aan iets leuks voor de winkel en het team dat daar werkt.

Prima sector om in te werken
Het HBD wil met de prijs benadrukken dat de detailhandel een prima sector is om in te werken. Zo is er veel flexibiliteit in de werkuren, waardoor het werk goed te combineren is met studie of de zorg voor een gezin. Ook zijn er goede opleidingsmogelijkheden. De genomineerde bedrijven zijn hiervan goede voorbeelden. In 2010 werd de prijs gewonnen door De Blauwe Shop uit Hardenberg.

Jury
De jury voor de verkiezing 'Leukste winkel om bij te werken 2011' bestond uit Lilian Bakhuijsen, bestuurder divisie handel FNV Bondgenoten, Jaap Koster, oud-voorzitter van de Centrale Branchevereniging Wonen en Joyce Rosenthal, beleidsadviseur arbeid HBD. HBD-voorzitter Elrie Bakker was voorzitter van de jury.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Het HBD maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed ondernemen en werken is. Alle winkeliers in Nederland zijn aangesloten bij het HBD. In het Hoofdbedrijfschap Detailhandel werken samen: MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.hbd.nl

Noot voor redacties


Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Noot voor de red actie/

Razende Robot Reporter