Google Web Fonts nu beschikbaar in de Extensis Web Font Plug-in voor Adobe Photoshop

Extensis Web Font Plug-in biedt webdesigners nu gratis toegang tot webfonts van WebINK en Google Web Fonts

PORTLAND, Ore.--(BUSINESS WIRE)-- 20111109 --

Het integreren van webfonts op alle punten in de creatieve workflow is een uitdaging voor veel webdesigners. Vandaag overbrugt Extensis dit probleem met webfonts in de traditionele webdesign workflow door het toevoegen van Google Web Fonts aan haar Web Font Plug-in voor Adobe Photoshop.

Extensis heeft via uitgebreide enquêtes onder webdesigners vastgesteld dat de overgrote meerderheid van de ontwerpers begint met het proces voor websitedesign in Adobe Photoshop. Initiële Photoshop mockups vereisen een desktop-versie van hun webfonts. De Web Font Plug-in zorgt er nu voor dat de webfonts bij de hand zijn door middel van een nieuw paneel in de toepassing.

"Webdesigners willen gemakkelijke toegang tot de tools die ze nodig hebben om geweldige websites te ontwerpen. De Web Font Plug-in biedt webtypografie van hoge kwaliteit, direct in de tools waar ze reeds gebruik van maken," aldus Chris Meyer, Extensis' Senior Product Manager voor Font Solutions. "Professionele webfonts zijn nu beschikbaar in het gehele ontwerpproces: van mockup tot de oplevering van de website."

Extensis’ Web Font Plug-in voorziet webdesigners reeds van gratis toegang tot duizenden WebINK webfonts, en voegt daaraan nu handige toegang tot honderden lettertypen van Google Web Fonts toe.

"Het integreren van Google Web Fonts in de Extensis Font Web Plug-in zorgt ervoor dat minder inspanning nodig is voor het maken van website comps met behulp van webfonts," verklaart David Kuettel, Tech Lead bij Google Web Fonts. "De Web Font Plug-in geeft ontwerpers uitgebreide creatieve mogelijkheden en garandeert dat Google Web Fonts bijna alomtegenwoordig zijn voor webdesigners en ontwikkelaars."

De Web Font Plug-in is gratis verkrijgbaar en kan direct worden gedownload van http://www.webfontplugin.com

De Plug-in biedt gratis toegang voor het gebruik van WebINK en Google Web Fonts in websitedesign mockups.

WebINK fonts zijn beschikbaar voor gebruik via de Web Font Plug-in en omvatten duizenden hoogwaardige lettertypen uit stereotiepinrichtingen zoals Dalton Maag, Mostardesign en Paratype.

De Web Font Plug-in is vandaag beschikbaar en omvat nu ook veel populaire open-source lettertypefamilies van Google Web Fonts, waaronder Lobster, Droid Sans en Ubuntu.

Om te demonstreren hoe u Web Fonts kunt integreren in het webdesignproces zal Extensis een gratis educatieve Webcast aanbieden op 29 november: Hoe Web Fonts implementeren op uw website. Ga voor registratie naar: http://www.extensis.com/webfontwebcast

Over WebINK

WebINK is de oplossing die voldoet aan de normen om echte lettertypen op om het even welke website te gebruiken zonder problemen met licenties of bestandsformaten. Door gewoon een klein stukje code te integreren in de CSS-code van een website, biedt WebINK onmiddellijk gangbare lettertypen aan elke browser. WebINK bevat alleen lettertypen van professionele kwaliteit. Het biedt webontwikkelaars en –ontwerpers creatieve vrijheid, waardoor ze de grenzen van webontwerp kunnen verleggen terwijl ze voldoen aan de merknormen en de beste werkwijzen van optimalisering van zoekmachines (search engine optimization, of SEO). www.webink.com

Over Extensis

Extensis® is een toonaangevende ontwikkelaar van software en diensten die creatieve vakmensen en werkgroepen in staat stelt werkstromen te stroomlijnen, digitale middelen en lettertypen op veilige wijze te beheren en bedrijfstypografische branding te controleren. Extensis werd opgericht in 1993 en heeft kantoren in Portland, Oregon, en in het Verenigd Koninkrijk. www.extensis.com

Over Celartem

Celartem Technology, Inc. ontwikkelt en verkoopt de beste software en diensten voor hun marktwijde digitale inhoud voor energiebeheer. Celartem Technology, Inc. staat genoteerd op de Japanse beurs JASDAQ (4330) en is een nieuw lid van de J-STOCK index. Celartem Technology is gevestigd in Tokio, Japan, en heeft een volledige dochtermaatschappij, Celartem, Inc. d.b.a. Extensis met hoofdkantoor in Portland, OR. http://en.celartem.com/

©Celartem, Inc. d.b.a. Extensis Alle rechten voorbehouden. EXTENSIS, WebINK en Suitcase Fusion zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extensis in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en/of andere landen. Deze lijst van handelsmerken is niet limitatief. Andere handelsmerken, gedeponeerde handelsmerken, productnamen, bedrijfsnamen, merken en diensten die worden genoemd zijn eigendom van Extensis of andere respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Extensis
Richard Bamford
EMEA Business Director
+44 (1604) 654270

rbamford@extensis.com