Accenture levert nieuwe Enterprise Mobility-mogelijkheden aan The Colomer Group op basis van Sybase® Unwired Platform

Mobiliteitsoplossingen van Accenture - gebaseerd op co-innovatie-inspanningen met SAP - stellen bedrijf in staat om verkooppersoneel te automatiseren

MADRID--(BUSINESS WIRE)-- 20111109 --

The Colomer Group is bezig met de implementatie van een interactief hulpmiddel voor de automatisering van haar verkooppersoneel, gebaseerd op Enterprise Mobility-oplossingen die het resultaat zijn van co-innovatie-inspanningen van Accenture (NYSE: ACN) en SAP AG (NYSE: SAP). Dit werd vandaag aangekondigd op de SAPPHIRE® NOW-conferentie.

The Colomer Group, een haar- en schoonheidsproductenbedrijf gevestigd in Barcelona, schakelde Accenture Mobility Services in om haar verkooppersoneel te voorzien van nieuwe mobiliteitsmogelijkheden. Accenture reageerde door het ontwikkelen van een aangepast hulpmiddel voor de automatisering van het verkooppersoneel - gebouwd op het Sybase® Unwired Platform - met mogelijkheden die uiteindelijk zullen worden uitgerold voor meer dan 500 verkoopmedewerkers bij The Colomer Group.

Het verkoophulpmiddel is een resultaat van de strategische relatie aangekondigd in mei, toen Accenture en SAP zei dat ze zouden gaan samenwerken om een nieuw zakelijke mobiliteitsaanbod te ontwikkelen, te beheren en te implementeren, waarbij gebruik gemaakt wordt van het Sybase® Unwired Platform. De mobiliteitstoepassingen die zijn voortgevloeid uit deze samenwerking zijn nu beschikbaar en worden geïmplementeerd door klanten over de hele wereld, aldus Accenture.

Voor The Colomer Group zal elke verkoper worden uitgerust met een tablet-computer die meerdere functies kan uitvoeren, waaronder het weergeven van een productcatalogus waarin sommige artikelen worden gepresenteerd in videoformaat. Tevens worden speciale verkooppromoties getoond. Het verkoophulpmiddel vult ook bestelformulieren in die elektronisch worden verzonden naar de systemen van The Colomer Group waarop toepassingen van SAP® draaien. Hierdoor wordt de totale verkoopdoorlooptijd verminderd en de werkplanning van de verkoopmensen geoptimaliseerd.

“Het is een fantastisch hulpmiddel voor ons zeer mobiele verkoopteam,” aldus Miguel Angel Tirado, proceseigenaar voor verkoop en distributie en klantrelatiemanagement, The Colomer Group. “Het optimaliseert de bedrijfsvoering met onze klanten, presenteert ons bedrijf en onze merken in een helder, opvallend formaat, en harmoniseert de verkoopmethodologie van ons verkooppersoneel.”

De oplossing die wordt ingezet door The Colomer Group is een indicatie van de Enterprise Mobility managed services aangeboden door Accenture. Met managed services op het gebied van mobiliteit kunnen grote bedrijven mobiele apparaten zoals tablets en smartphones integreren met bestaande SAP-applicaties-as-a-service. Toegang tot informatie en zakelijke transacties van buiten de muren van de onderneming worden hierdoor mogelijk gemaakt en uitgevoerd met weinig complexiteit, minimale setup-tijd en een minimum aan infrastructuureisen tegen een betaalbare prijs.

“De markt heeft enthousiast gereageerd op de mobiliteitsoplossingen van Accenture, gebouwd op het Sybase® Unwired Platform,” verklaarde Mark Willford, Global Managing Director SAP-activiteiten, Accenture. “We kijken ernaar uit om nieuwe toepassingen te blijven bouwen, implementeren en beheren, zodat we voldoen aan de behoeften van onze klanten die steeds meer op zoek zijn naar mobiele oplossingen.”

Over Accenture

Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technologieservices en outsourcing. Het bedrijf telt ongeveer 236.000 personen die klanten in meer dan 120 landen van dienst zijn. Door de combinatie van ongeëvenaarde ervaring, allesomvattende capaciteiten in alle industrieën en bedrijfsfuncties, en extensief onderzoek naar de meest succesvolle bedrijven ter wereld, werkt Accenture samen met klanten om hen te helpen bedrijven en regeringen te vormen die hoge prestaties leveren. Het bedrijf heeft in het boekjaar eindigend op 31 augustus 2011 netto inkomsten gegenereerd van 25,5 miljard dollar. De thuispagina is www.accenture.com.

Accenture is gericht op het scheppen van mogelijkheden voor haar klanten om exponentiële groei te realiseren binnen het gehele, snel veranderende mobiele ecosysteem. Accenture Mobility Services biedt vijf mobiliteitsdiensten, waaronder consultancy, software services--toepassingen, software services--apparatuur en platforms, managed services en bedrijfsintegratiediensten. Deze zijn ontworpen om organisaties te helpen zakelijke mogelijkheden te omarmen op het gebied van business-to-employee (B2E), business-to-consumer (B2C), business-to-business (B2B) en machine-to-machine (M2M) zakelijke kansen. Accenture biedt mobiliteit en embedded software services in een breed scala van industrieën en platforms, waaronder Symbian, WinMo (Microsoft Windows® Mobile), Windows Phone, Android™, Blackberry®, iPhone®, Java™, Linux, Meego™.

SAP, SAPPHIRE en alle SAP-logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en in verscheidene andere landen.

Sybase is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Sybase, Inc. ® geeft registratie in de Verenigde Staten aan.

Alle overige genoemde namen van producten en diensten zijn de handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

# # #

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Accenture
Madrid:
Jose Luis Sanchez, +34 91 596 6585
jose.l.sanchez@accenture.com
of
Wereldwijd:
Ed Trapasso, +1-917-452-3555

ed.trapasso@accenture.com

Ticker_symbol NYSE:ACN