Accenture rolt nieuwe private cloud oplossing uit ter ondersteuning van SAP®-toepassingen

Oplossing bouwt voort op nieuwe SAP-technologieën, voor lagere kosten en hogere prestaties

MADRID--(BUSINESS WIRE)-- 20111109 --

Accenture (NYSE: ACN) heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een private cloud oplossing heeft ontwikkeld ter ondersteuning van SAP®-toepassingen. Hierdoor kunnen bedrijven en organisaties eenvoudig overstappen naar een kostenbesparende private cloud infrastructuur.

De oplossing voorziet in een transparante migratie van twee belangrijke SAP-oplossingen – de SAP ERP-toepassing en de SAP NetWeaver® Business Warehouse (SAP NetWeaver BW) component – naar een beheerde private cloud infrastructuur.

SAP ERP biedt uitgebreide functionaliteit voor finance, human capital management, sales, procurement en andere belangrijke functies voor ondernemingen, waarmee gebruikers rechtstreeks toegang kunnen verkrijgen tot bedrijfsprocessen, en informatie en mogelijkheden die ze nodig hebben om beslissingen te nemen en tot actie over te gaan. SAP NetWeaver BW stelt gebruikers in staat gegevens uit de gehele onderneming samen te brengen en te transformeren tot praktische, actuele zakelijke informatie die kan worden gebruikt als basis voor gedegen beslissingen.

De private cloud oplossing van Accenture werd aan het publiek voorgesteld tijdens SAPPHIRE® NOW en SAP TechEd conferenties, die van 8-10 november in Madrid werden gehouden. De oplossing is speciaal ontworpen om de prestaties van systemen waarop SAP-oplossingen worden uitgevoerd te verhogen, de flexibiliteit te verbeteren, de kosten te verlagen en gebruik te maken van nieuwere SAP-technologieën, zoals analytics en mobiliteit. De oplossing kan binnen zes maanden tegen een vaste prijs worden geleverd.

“Door hun voordeel te doen met deze nieuwe oplossing, kunnen onze klanten een verlaging realiseren van de totale eigendomskosten, en tegelijkertijd profiteren van de mogelijkheid snel nieuwe SAP-oplossingen in gebruik te nemen,” aldus Kevin Campbell, group chief executive van Technology bij Accenture. “Het doet ons deugd onze relatie met SAP nog verder te versterken door het verscherpen en verdiepen van onze focus binnen dit strategische groeigebied.”

De krachtige combinatie van hardware en software is gemaakt en geleverd dankzij een samenwerkingsverband tussen Accenture, Cisco, NetApp, VMware, Red Hat en RealTech. De architectuur van de oplossing – bekend als FlexPod – bestaat uit het Unified Computing System (UCS) van Cisco en NetApp-opslag. Met UCS kunnen klanten nu gaan naar een nieuwe categorie van zakelijke applicaties vanuit grote, uitgebreide servers naar UCS, een kleiner, maar zeer efficiënt gevirtualiseerd systeem aangedreven door goedkope microprocessoren.

"Het UCS-platform is een uitstekend voorbeeld van het realiseren van hogere prestaties tegen lagere kosten,” aldus Jack Sepple, global managing director van de Accenture & Cisco Business Group. "De prestaties, geheugendichtheid en totale eigendomskosten onderscheiden UCS van alle andere platforms die op dit moment beschikbaar zijn.”

Cloud platforms kunnen de efficiëntie en prestaties verhogen en tegelijkertijd de kosten verlagen, maar sommige klanten hebben bedenkingen bij het overzetten van hun bedrijfsessentiële systemen naar de openbare cloud, buiten de muren van hun bedrijf. Private cloud oplossingen bieden dezelfde voordelen, maar bieden tegelijkertijd een zelfde niveau van gegevensbeveiliging en integriteit als traditionele technologieën die binnen de muren van het bedrijf zijn gehuisvest. In het geval van de private cloud oplossing van Accenture, beheert Accenture de toepassingen en infrastructuur die aan de klant worden geleverd.

“Accenture en SAP bezitten een unieke combinatie van vaardigheden, ervaring en mogelijkheden voor het leveren van oplossingen voor het transformeren van de infrastructuur,” aldus Mark Willford, global managing director voor de SAP-activiteiten van Accenture. “We willen onze klanten helpen de prestaties van hun SAP-enterprisesystemen te optimaliseren door middel van een beheerde private cloud oplossing.”

De oplossing van Accenture is in eerste instantie gericht op klanten met rijpere SAP-systemen die op zoek zijn naar hogere prestaties, lagere kosten en uitbreiding van hun SAP-technologie. De oplossing bestaat uit onder andere de volgende componenten:

  • Migratie van infrastructuur en besturingssysteem met virtualisatie – levert hogere prestaties tegen lagere totaalkosten.
  • Applicatie- en infrastructuurbeheer – helpt bedrijven bij het vereenvoudigen van systeem- en applicatiebeheer en de kosten daarvan uit de boeken te werken.
  • Analytics – biedt meer intuïtieve toegang tot gegevens en mogelijkheden tot self-service voor robuustere rapportage.
  • Mobiliteit – biedt fundamentele toegang tot SAP Business Suite-software.
  • Databasemigratie – bereidt enterprise-toepassingen voor op toekomstige in-memory technologieën.

“Deze bekendmaking onderstreept de toewijding van SAP tot het leveren van enterprise-toepassingen via de cloud in samenwerking met ons belangrijkste partnerecosysteem,” aldus Dr. Chakib Bouhdary, executive vice president, chief strategy en value officer van Value Engineering bij SAP Americas. “De private cloud oplossing van Accenture geeft onze klanten nog meer mogelijkheden in handen door een directe weg te bieden naar nieuwe innovaties van SAP op gebieden als analytics, in-memory en mobiliteitstechnologie. Samen met ons ecosysteem van partners kunnen we klanten helpen hun bedrijven op open en flexibele wijze te transformeren en tegelijkertijd de efficiëntie en prestaties te verhogen.”

Over Accenture

Accenture is een internationaal bedrijf voor managementconsultancy, technologieservices en outsourcing, met circa 236.000 medewerkers die klanten van dienst zijn in meer dan 120 landen. Accenture biedt een combinatie van ongeëvenaarde ervaring, uitgebreide deskundigheid binnen alle bedrijfstaken en -functies en de kennis uit uitgebreid onderzoek naar de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Accenture werkt samen met haar klanten om hen te helpen zich te ontwikkelen tot uitstekend presterende bedrijven en overheden. In het fiscale jaar eindigende op 31 augustus 2011 genereerde het bedrijf netto inkomsten ten bedrage van US$ 25,5 miljard. De website van het bedrijf is te vinden op www.accenture.com.

SAP, SAP NetWeaver, SAPPHIRE en alle SAP-logo’s zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en in diverse andere landen.

Alle overige genoemde namen van producten en diensten zijn de handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

SAP uitspraken met betrekking tot de toekomst

Uitspraken in dit document die geen historische feiten zijn, zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”) in de zin van de U.S. Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Woorden als “anticiperen”, “geloven”, “schatten”, “verwachten”, “vooruitzicht”, “intentie”, “misschien”, “plan”, “projecteren”, “voorspellen”, “zouden”, “zullen” en vergelijkbare uitdrukkingen met betrekking tot SAP duiden op dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst. SAP neemt niet de verplichting op zich uitspraken met betrekking tot de toekomst publiekelijk te actualiseren of te herzien. Aan alle uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn diverse risico’s en onzekerheden verbonden die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de verwachtingen. De factoren die gevolgen zouden kunnen hebben voor de toekomstige financiële resultaten van SAP worden in meer detail besproken in de documenten die door SAP zijn ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission ("SEC"), waaronder het meest recente jaarrapport van SAP op Formulier 20-F. Het is raadzaam niet te veel waarde te hechten aan deze uitspraken met betrekking tot de toekomst, die slechts betrekking hebben op de situatie zoals deze zich liet aanzien op de datum van publicatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Accenture
Madrid:
Jose Luis Sanchez, +34 91 596 6585
jose.l.sanchez@accenture.com
of
Wereldwijd:
Ed Trapasso, +1 (917) 452-3555

ed.trapasso@accenture.com

Ticker_symbol NYSE:ACN