Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

Vaderfestival: groots en speels evenement voor vader en kind

Op woensdag 9 november vindt voor de tweede keer het speelse, actieve en gratis(!) Vaderfestival* plaats van 12.30 tot 17.00 uur in theater De Meervaart te Amsterdam. 'HELD!' is dit jaar het thema van het evenement. Het Vaderfestival is onderdeel van het nieuwe Nederlandse initiatief Wereldvaders dat de unieke en waardevolle bijdrage van vaders en mannelijke verzorgers in de ontwikkeling en opvoeding van een kind meer onder de aandacht wil brengen.

Wereldvaders brengt met het Vaderfestival een ode aan helden. De helden van Wereldvaders zijn alle vaders en mannelijke opvoeders die het positieve verschil willen en durven maken in een kinderleven en in de maatschappij. Tijdens de tweede editie van het Vaderfestival zullen onder leiding van dagvoorzitter Tarik Yousif lokale en nationale smaakmakers, mannelijke rolmodellen, influentials (m) en experts op het gebied van mannenemancipatie, vaderschap en work-lifebalance hun licht schijnen op actuele thema's over en rondom de kwesties van nu.

Bekende Nederlandse Vaders ('BNV-ers') zullen openhartig zijn over hoe zij hun professionele ambities combineren met de zorg voor hun kinderen en een sociaal leven. Met inhoudelijke bijdragen van: Orville Breeveld, oprichter van Vitamine V, acteur en radio-en televisiepresentator Quintis Ristie bekend van talkshow Zo:RAYMANN, voorzitter Al Mawada/Buurtvaders Mohamed Fadil, stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud, Benny Vink directeur van Pure Media, Ahmed Marcouch Tweede Kamerlid, Youssef Yaghdi influential in Amsterdam Nieuw-West, Lodewijk Asscher loco-burgervader van Amsterdam en vele anderen. Het feest wordt muzikaal omlijst door Nederlands enige echte Papaband.

Parallel aan het programma van volwassenen is er voor kinderen een speels en leuk programma vol met interessante activiteiten. Voor de kids biedt het festival: 'Verkleed jezelf en word een HELD!' door te graaien in de Grote Verkleedkist, de lekkerste limonadefontein, leerzame en boeiende workshops van het fameuze Circus Elleboog en Muziekschool Amsterdam afdeling West, Kiekje met je Vader - foto's door fotograaf Sandra Bogels, peuterdans, lees-en speelhoek en nog veel meer. Tevens is er gratis en gecertificeerde kinderopvang van welzijnsorganisatie Impuls aanwezig. Plus: aan het Vaderfestival is een grote kleurplaatwedstrijd verbonden. De mooiste kleurplaat wordt beloond met de alom populaire Wii Family Edition Party Pack! Kleurplaten kunnen bij Wereldvaders worden opgevraagd. *Moeders en vrouwelijke verzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom op het Vaderfestival.

Het Vaderfestival wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van het Oranje Fonds, VSBfonds en stichting steunfonds bja-cow en stichting De Ossejan.

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht