Ingezonden persbericht


woensdag 9 november | 20.00 uur
Museumcafé Renzo, Science Center NEMO

Het testosteronplafond
Over alfamannetjes en bètavrouwen

Een discussieavond in NEMO met o.a. neurobioloog Dick Swaab, bekend van bestseller Wij zijn ons brein.

Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de top van de wetenschap? Van Nederlandse hoogleraren is slechts één op de acht vrouw. Hoe kan dat? Meiden doen het hartstikke goed op school, dus daar zal het niet aan liggen. Verschilt een mannenbrein dan zo van een vrouwenbrein, of zijn er andere dingen aan de hand? Misschien denken we geëmancipeerd te zijn maar hebben we nog hardnekkige vooroordelen. Vindt u bijvoorbeeld ook talenstudies typisch vrouwelijk, en techniek meer iets voor mannen? Neurobioloog Dick Swaab gaat in discussie met Veronica Vasterling (filosofie en genderstudies, Radboud Universiteit) en Iris van Rooij (kunstmatige intelligente, Radboud Universiteit en Donders Instituut) en met de zaal. De avond staat onder leiding van Gian van Grunsven.

Deze discussieavond is een onderdeel van het Europese project TWIST - Towards Women in SScience and Technology, dat een discussie op gang brengt over de relatieve achterstand van vrouwen in de top van de wetenschap.

Praktische informatie
De lezing vindt plaats op woensdagavond 9 november om 20.00 uur in het museumcafé van Science Center NEMO. Toegang ¤ 7,50 per persoon. Informatie en kaartverkoopp: www.e-NEMO.nl (e-tickets zijn verkrijgbaar via onze website, www.e-nemo.nl). Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 15 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Voor meer informatie: www.e-NEMO.nl.

-Einde persbericht-